Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Svět Evalda Schorma

Svět Evalda Schorma

Svět Evalda Schorma
V březnu se na půdě olomouckého Konviktu (Univerzitní 3) uskuteční další díl z projektu „Svět české divadelní režie“. Po předchozím úspěšném ročníku, kdy byla  v centru pozornosti osobnost a tvorba Petra Lébla, letos chtějí organizátoři přiblížit osobnost Evalda Schorma, významného českého divadelního a filmového režiséra. Akce s názvem SVĚT EVALDA SCHORMA proběhne již na začátku měsíce, 1. – 3. března.

V úterý 1. 3. je na programu přednáška Luboše Ptáčka na téma filmové režijní práce – stylu Evalda Schorma, a také projekce Schormova snímku Každý den odvahu (1964).

Ve středu 2. 3. proběhne přednáška Tatjany Lazorčákové na téma inscenace Hodinový hoteliér, kterou režíroval Evald Schorm v Činoherním klubu v roce 1969, a Petra Honsová pohovoří na téma „Dostojevského ZLOČIN A TREST v Činoherním klubu v roce 1966, první divadelní režie Evadla Schorma“. Přednášky budou doprovozeny audiozáznamem a promítáním fotografií. Promítnuty budou filmy Farářův konec (1968) a Návrat ztraceného syna (1966) a záznam divadelní inscenace Bratři Karamazovi (1981).

Ve čtvrtek 3. 3. budou promítnuty: Úklady a láska (TV, 1971), Kouzelný cirkus (záznam představení Laterny magiky, 1977) a Den sedmý, osmá noc. Program uzavře krátký záznam inscenace Tragický příběh Hamleta (1978).

Vstupné na jeden hraný film je jen 40Kč, premanentka na všechny 4 filmy je k dostání za 120Kč. Více informací o přehlídce si můžete přečíst ZDE.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru