Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Werner Herzog a Klaus Kinski v Uherském Hradišti

Werner Herzog a Klaus Kinski v Uherském Hradišti

Werner Herzog a Klaus Kinski v Uherském Hradišti
FESTIVALY – 13. Seminář archivního filmu – JANA BÉBAROVÁ-

Je to sotva den, co skončil Seminář tchajwanských filmů ve Veselí nad Moravou, a už se pomalu můžete chystat na další filmový Seminář, tentokrát do Uherského Hradiště. Od čtvrtka 5. do neděle 8. května se tam totiž uskuteční v pořadí již 13. Seminář archivního filmu, který bude letos zaměřený na osobnost německého režiséra Wernera Herzoga (*1942) a jeho spolupráci s hercem Klausem Kinskim (1926-1991).

Kromě pětice filmů (Aguirre, hněv BožíUpír NosferatuWoyzeckFitzcarraldoZelená kobra), které Kinski Herzogem natočil v rozmezí let 1972-1987, se můžete těšit i na dokumentární snímky o jejich nelehké spolupráci, a to například na Můj milovaný nepřítel (1999) v režii samotného Herzoga Břímě snů (1982) od Lese Blanka.

Jako hlavní host 13. Semináře archivního filmu se v Uherském Hradišti představí německý režisér Peter Geyer (*1966), mj. autor knihy esejí o Klausi Kinském a správce jeho pozůstalosti, který zde osobně uvede svůj dokument Jesus Christus Erlöser (2008).

Spoluprací Herzoga Kinského ovšem náplň programu tradičního jihomoravského festivalu nekončí – na Semináři bude dále uvedena velká část z Herzogovy dokumentární tvorby, a to jak jeho rané středometrážní, tak i pozdější celovečerní snímky. Zároveň bude představena také řada jeho dalších hraných filmů. Které to budou, se již brzy dozvíte z oficiálních webových stránek www.archivniseminar.cz. Aktuální informace můžete rovněž sledovat na Facebooku.

Už teď je ovšem jisté, že na Semináři se svým kinolektorátem na téma Nový německý film vystoupí Lukáš Skupa z brněnského Ústavu filmu a audiovizuální kultury. O režijním díle Wernera Herzoga zasvěceně pohovoří další filmový znalec Rudolf Schimera.

Ode dnešního dne se již na  uvedených webových stránkách Semináře archivního filmu můžete akreditovatStudenty filmových věd jistě potěší fakt, že pro ně organizátoři opět přichystali 30% slevu.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 283

Komentáře (2)

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru