Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » Skrz na skrz: 15. a 16. 6. – Střelecký ostrov

Skrz na skrz: 15. a 16. 6. – Střelecký ostrov

Skrz na skrz: 15. a 16. 6. – Střelecký ostrov
FESTIVALY: Skrz na skrz (15.-16. 6. 2012, Střelecký ostrov) – VERONIKA ZÝKOVÁ –

Už v pátek 15. 6. ve 14 hodin na Střeleckém ostrově v Praze začne festival studentské tvorby – Skrz na skrz. Společný projekt AMU a VŠUP již úspěšně zahájil svůj druhý ročník předprogramem v Městské knihovně (9. 6.). Nyní nás čekají dva dny plné divadla, filmu, hudby, tance, designu… To vše na několika scénách. Program obou dnů, stejně jako další informace, najdete na webu Skrz na skrz a facebookovské stránce. Pokud máte čas a chuť, vyražte 15. a 16. 6. na Střelecký ostrov… I když třeba nejste při penězích. Vstup je volný. A navíc má být pěkně.

Z bohaté nabídky vybíráme alespoň několik filmových tipů: určitě si nenechte ujít absolventské drama Olma Omerzu Příliš mladá noc (2012), který navazuje svým stylem na jeho předchozí počin Druhé dějství (1998). Noc stojí opět na hereckých výkonech (vynikající herci Divadla Komedie – Martin Pechlát a Jiří Černý – spolu s Natálií Řehořovou) a nevyslovených a nedořečených věcech. Za pozornost stojí rovněž snímek Tomasze Mielnika Holka 180 (2010), a také dva filmy režiséra Aramisova Nora sa mi páči (2009) a Cagey Tigers (2011). Z dokumentární tvorby vybíráme Pojeďme spolu vlakem do Ostravy (2011), zachycující výlet pražských Rowdies na utkání s Baníkem, Jiřího Volka.

Nenechte si ujít ani prezentaci ateliéru animované tvorby VŠUP (na ukázku prezentace se můžete podívat zde) a dalších ateliérů, stejně jako pásma animovaných a dokumentárních film studentů FAMU. Na programu je pochopitelně také řada hudebních vystoupení a divadelních představení. Ještě dodejme, že afterparty v experimentálním prostoru NoD se rozjede od 23:00 pod zkušeným vedením DJs Petra Marka a Johany Švarcové.

Po skončení akce se můžete na webu 25fps těšit na report z pátečního i sobotního dění.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru