Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Český komiks na Kickstarteru

Český komiks na Kickstarteru

Český komiks na Kickstarteru

KOMIKS: On the Coast of Dreams – Kickstarter kampaň: 30. 4. – 14. 6. 2014

Tak trochu jiný komiks? Vydejte se do světa snů! Takto lákají čeští tvůrci anglicky psaného komiksu s názvem On the Coast of Dreams potencionální čtenáře na příběh o obyčejném muži – otci dcery, která leží v kómatu a jediná šance na její záchranu se skrývá hluboko ve světě snů. Cílí zejména na fanoušky fantasy a nadpřirozeného putování v jiných dimenzích. Ale příběh a jeho kvalitní grafické zpracování naznačují, že se jedná o zajímavou záležitost pro všechny, kdo se rádi vydávají do světa komiksu.

Muž, kterému v onom světě přezdívají „Hledač“, se na své pouti střetává s různými entitami a tvory, kteří svými formami dalece překračují hranice našeho materiálního světa. Zatímco někdo se mu při jeho cestě snaží pomoci, jiní se ho pokoušejí zničit. Nejsou to ovšem jen přímí nepřátelé, kterým se Hledač bude muset postavit. Aby dosáhl svého cíle, musí překonat především sám v sobě takové pocity, jako jsou strach nebo nedůvěra ukrytá hluboko uvnitř. Navíc jak má vydržet ve chvílích, kdy už se vše zdá zdánlivě beznadějné? A čas neúprosně běží…

Kteří tvůrci se na projektu podílejí? Tento původní příběh inspirovaný světem snů přináší tvůrčí dvojice ve složení Viktor Šauer (scénář) a Michael Petrus (kresba), kteří projekt připravují poslední dva roky. O sazbu textu a komiksových bublin se postaral zkušený font-maker a letterer Miloš “Mankin” Mičátek (cena Muriel 2011 za nejelpší lettering grafického románu Tři stíny).

dreams

Aby tvůrci zafinancovali náklady na tisk a rozeslání komiksu, ale také aby zjistili, jaký bude ohlas na jejich tvorbu v zahraničí, jako první český komiksový projekt připravili a spustili kampaň na crowdfunding portálu Kickstarter s cílovou částkou 9000 $. Na Kickstarteru si můžete prohlédnout několik stran z připravovaného cca 90stránkového komiksu, který by měl být dokončen na konci července, dočtete se více o projektu samotném a samozřejmě můžete vybírat z řady odměn, na kterých si tvůrci dali opravdu záležet.
Zatím projekt podpořilo 53 fanoušků a vybralo se 1865 $ z cílové částky 9000 $, což je 21 procent. To je hodně slušné vzhledem k tomu, že do konce projektu zbývá z celkových 45 ještě 39 dnů.

Vzhledem k tomu, že kampaň je ještě v poměrně rané fázi, k dispozici je většina zvýhodněných balíčků, tzv. „early bird specials“. Například „early T-SHIRT pack“ za 45 $ zahrnující poděkování, komiks v papírové a digitální verzi (pdf a cbr), 2 různé plakáty velikosti A2 a tričko. Za 10 $ dostanete kompletní komiks ve formátech cbr a pdf. Za 25 $ papírovou + digi verzi. Ale přispět můžete už třeba symbolickou částkou 1 $. Samozřejmě důležité je to, že se o projektu bude vědět. Takže pokud si nemůžete dovolit přispět, ale On the Coast of Dreams vás zaujal, dejte o něm vědět těm, které by mohl zajímat. I to tvůrcům velmi pomůže.

Co zajímá možné české podporovatele projektu?

Vznikne česká verze komiksu? Ano, pokud si alespoň 300 lidí vybere coby odměnu papírovou verzi (25 dolarů a výše).

Je poštovné pro předplatitele v ČR zdarma? Ano. Poštovné v rámci České republiky (a také v rámci USA) je zdarma, platíte tedy jen za zvolenou odměnu (pledge). Pro takovou možnost zvolíte „Ship to the US“.

Jak lze na Kickstarteru zaplatit? Je nutné mít účet na Amazonu – vytvořit si takový účet nic nestojí, je to jednoduché a pokud jste objednávali knížky přes Amazon, už jej máte. Samotná registrace na Kickstarteru je rychlá. Nejrychlejší možností je připojit se přes Facebook. Kickstarter odečte peníze z vašeho účtu  jen v případě, že je projekt se vybere cílová částka.

dreams3

Pokud vás projekt zaujal, doporučujeme nejen podívat se na Kickstarter, ale také přímo na web projektu On the Coast of Dreams a na facebook fan page.

Tvůrcům přejeme hodně štěstí a věříme, že se jim podaří cílovou částku vybrat!

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru