Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Hvězdné nebe nade mnou a „kraťasy“ na plátně

Hvězdné nebe nade mnou a „kraťasy“ na plátně

Hvězdné nebe nade mnou a „kraťasy“ na plátně

Prázdninový čas přeje všemožných festivalům, v červenci jej doplní i světoběžný poutník zaměřený na krátké filmy – Future Shorts. Na přehlídku festivalové nabídky se můžeme těšit už 23. 7. 2014 v Brně, a to poprvé pod širým nebem. Konkrétně se festival bude konat od půl desáté na nádvoří Domu pánů z Kunštátu, kde nalezneme všem jistě dobře známou kavárnu Trojka.

Brněnská varianta Future Shorts představí osm krátkých filmů, které budou z důvodů širokosáhlé divácké přístupnosti promítány jak s českými, tak s anglickými titulky. Jednotlivé filmy odkryjí odlišné kouty světa, ať už to bude Velká Británie, Francie, Rakousko či Španělsko. Tematicky se publikum může těšit na dokumentový žánr, ale také na surrealistické zpracování hudebních videí či poučná poznání typu: co je to tzv. „MeTube“. Mezi snímky se objeví i jeden věnčený letošní nominací na proslulé filmové ocenění Oscar. Máme se tedy vskutku na co těšit.

Krédem, lze dokonce říci filosofií, celého festivalu je primární zaměřenost na lidi a jejich jakési virtuální propojení prostřednictvím lásky k této speciální odrůdě filmového formátu. Nezáleží totiž na tom, kde na světě se právě vyskytujeme, v jistém smyslu jsme s dalšími milovníky „shorts“ spojeni. Nejen proto nás brněnský festival láká na jedinečnou společensko-kulturní událost s neobyčejnou atmosférou letos umocněnou zejména sounáležitostí pod oním hvězdným nebem. Tak co říkáte, sejdeme se tam?

 Future Shorts Brno – Festival krátkého filmu
Kavárna Trojka – nádvoří Domu pánů z Kunštátu
21:30; 23. 7. 2014
www.futureshortsbrno.cz
www.facebook.com/fsbrno

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 32

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru