Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » reVIZOR: audiovizuální žně 21. a 22. 2. ve Veselí

reVIZOR: audiovizuální žně 21. a 22. 2. ve Veselí

reVIZOR: audiovizuální žně 21. a 22. 2. ve Veselí
POZVÁNKA na 3. ročník přehlídky reVIZOR ve Veselí nad Moravou

V pátek a sobotu (21. a 22. února 2014) proběhne ve Veselí nad Moravou třetí ročník přehlídky současného audiovizuálního umění s názvem reVIZOR. V prostorách kina Morava a Panského dvora můžete očekávat:

Obraz. Zvuk. Animace. DJ. VJ. Fotografie. Glitch. netART. Jiné vize. Homo Felix.
Reflexe nových tendencí v přístupu k animovanému filmu a jeho dopadu na filmovou produkci jako celek. Sled projekcí doplní rovněž výstava a cyklus hudebních vystoupení, ve kterých jejich tvůrci využívají kombinací zvukových a obrazových výrazových prostředků.

pozvanka-veseli-orbisVe spolupráci s Přehlídkou animovaného filmu (PAF) přichystalo Veselské kulturní centrum zajímavý program sestavený z několika pásem. Některá z nich měli možnost vidět diváci na letošním PAFu: finální desítka snímků soutěže Jiné vize, studentská a poststudentská tvorba vybraná časopisem Homo Felix, glitch art, net art a psychedelie Yoshiho Sodeoky. Těšit se ale můžete taky na výběr ze světové animace a pásma animované tvorby studentů a studentek FAMU a SUPŠ UH.

Co z letošního programu doporučuje organizátor akce Michal Blažíček? „Jsem zvědavý, jaké animované filmy si pro nás připravil Martin Búřil, a samozřejmě i na večerní hudební program. Jmenovitě potom Nylon Jail, kteří se ve Veselí představí se svým novým projektem doprovázeným projekcí.“ Kapela Nylon Jail, která zažívá úspěšné období a je nejen „v kurzu“, ale především v parádní koncertní formě, to rozbalí v pátek 21. 2. od 20:30 ve Foajé kina Morava.

Ještě předtím, od 16:00, se uskuteční vernisáž výstavy Orbis sběratele pohlednic a vizuálního umělce Martina Fišra. Výstava, kterou kurátorsky zaštítil Martin Mazanec, potrvá až do konce března:

Martin Fišr představí jednu ze svých sérií manipulovaných obrazů, které podléhají rytmu a harmonii nových kompozic. Květinová zátiší se pod jeho skalpelem mění na složité geometrické konstrukce, vesnická stavení na přímořská letoviska, domácí mazlíčci na lidožravé bestie.

Dodejme jen, že veselské kino čeká řada stavebních změn. „V rámci pláště samotného objektu a následně také části interiéru. Doufáme, že se tak dostane návštěvníkům lepších služeb,“ zmiňuje Blažíček. Další velkou akcí, která čeká Veselí v polovině května, je filmový festival CineBENELUX. Ale o něm až někdy jindy…

Vstupné na projekce filmů na 1 den stojí 50 Kč, na 2 dny je to 80 Kč.
Na koncert se dostanete za 100 Kč.
Jednodenní vstupenka (vč. koncertu) stojí 100 Kč a dvoudenní (vč. koncertu) 150 Kč.

Více informací zde: http://www.kultura-veseli.cz/ostatni/revizor
nebo tady: http://www.pifpaf.cz/cs/2013-revizor

FB událost reVIZORa: https://www.facebook.com/events/248308435341432/

revizor-program

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru