Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Manakamana

Manakamana

Manakamana
STREAM ZDARMA: Manakamana + UDÁLOST na DAFilms.cz Výzkumníci s kamerou

Díky spolupráci s kanadským festivalem RIDM (Montreal International Documentary Festival) můžete na portálu DAFilms.cz až do 29. března na DAFilms.cz zdarma zhlédnout výběr 14 originálních snímků z experimentální audiovizuální laboratoře Sensory Ethnography Lab prestižní Harvardovy univerzity. Pro stream na 25fps jsme vybrali oceňovaný snímek Manakamana (2012), který diváka zavádí do Nepálu, kde se skupina poutníků vydává na pradávnou pouť do posvátného chrámu. Do Nepálu nás zavádí také As Long as There’s Breath o potulných muzikantech, návaznost na film Manakamana najdeme ve Moonson-Reflections a rovněž Kale a Kale pojednává o osudech nepálských muzikantů.

Za zhlédnutí rozhodně stojí také další dokumenty. Několik z nich se zaměřuje na Čínu: Demolition zachycuje proměnu městské krajiny. O tom, jak počasí, světlo a zvuk ovlivňují městské architektonické prostředí během tohoto velice vzácného jevu, pojednává snímek The Yellow Bank zasazený do Šanghaje. Ve snímku Yumen se filmaři vydávají do bývalého ropného království, jež je nyní městem duchů. Kontrasty velkolepé Číny provázejí také známý snímek The Iron Ministry, jenž na ploše jedné cesty vlakem odhaluje přísné vnitřní rozdělení čínské společnosti.

Na newyorské vrakoviště nás zavádí film Foreign Parts, který přibližuje každodenních osudy pracovníků, kteří ještě nepatří do šrotu. Terrace of the Sea zas pro změnu mapuje osudy tří generací, jež jsou spojené s neoficiálním palestinským beduínským táborem.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru