Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » reVIZOR: hudba, umění a audiovize ve Veselí

reVIZOR: hudba, umění a audiovize ve Veselí

reVIZOR: hudba, umění a audiovize ve Veselí
POZVÁNKA na multižánrový festival reVIZOR ve Veselí nad Moravou (20.–21. 2. 2015) – MARIE MEIXNEROVÁ –

V pátek 20. února brzy odpoledne začne a v neděli 22. února velmi brzy ráno skončí tradiční „Přehlídka současného audiovizuálního umění“ reVIZOR. Těšit se lze těšit na animované snímky, prezentace, multikanálové performance, výstavy, současné postinternetové digitální změti i kvalitní DJská a audiovizuální vystoupení. Několik předchozích ročníků mladého festivalu prokázalo, že zpravidla stojí za to do Veselí se vypravit a užít si zbytky posledního sněhu na jihu Moravy.

Představí se internetová televize Artyčok, která je nejen „televizí“ přinášející zpravodajství z výstav a dalších výtvarných/kulturních událostí, ale je také databází videoartu, přednášek, nabízí profily umělců a pořádá on-line výstavy.

Jiné vize 2014 nabízí deset českých videí, která prošla sítem výběru výtvarné kurátorky a filmové teoretičky Mariky Kupkové, a mohla se tak zúčastnit letošní soutěže Přehlídky animovaného filmu (PAF). Desítka snímků na pomezí animace, experimentálního filmu a videoartu je pak prezentována v průběhu celého následujícího roku v ČR a v zahraničí. Ve Veselí probíhají projekce již tradičně.

Z PAFu se do Veselí ve spolupráci s The One Minutes přesunul rovněž výtvarný remake kanonické série BBC ze 70. let, Ways of Something. Ve velkolepém prostoru tradičního kinosálu budou promítnuty dva díly.

Jan Šrámek aka VJ Kolouch v premiéře představí svůj poslední animovaný snímek Krycí jméno Dunaj, s audiokanálovou performancí vystoupí Michal Cáb, na pozdní hodiny jsou připravena hudební vystoupení DJ Numana a goticky-industriální skupiny Schwarzprior, která získala cenu Vinyla pro Objev roku, a mnoho dalšího (viz přiložený program na konci článku).

Festival se odehrává v nově rekonstruovaném Kinu Morava. Na programu se každoročně podílí rovněž olomoucká Přehlídka animovaného filmu.


r

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru