Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Kino Aero ovládnou filmy Alfreda Hitchcocka

Kino Aero ovládnou filmy Alfreda Hitchcocka

Kino Aero ovládnou filmy Alfreda Hitchcocka

POZVÁNKA na ALFRED HITCHCOCK UVÁDÍ… Přehlídka filmů Alfreda Hitchcocka (Praha, kino Aero, 29. 2. – 4. 3. 2016)

Nově zrestaurované filmy Alfreda Hitchcocka ve špičkové kvalitě 2K – Okno do dvora, Vertigo a Ptáci – inspirovaly žižkovské kino Aero k uspořádání samostatné přehlídky vybraných filmů věhlasného mistra napětí. Během pěti dnů, od pondělí 29. února do pátku 4. března, si v Aeru v sedmi filmech připomeneme Jamese Stewarta, Caryho Granta, Grace Kelly a další herecké hvězd. Kromě samotných projekcí se diváci mohou těšit na lektorské úvody, speciální výstavu plakátů ze sbírky Terryho ponožky a filmový kvíz o tematické ceny.

„Filmovou klasiku máme v Aeru rádi. Když jsme zjistili, že několik Hitchcockových filmů bylo nově digitálně zrestaurováno, nemohli jsme to nechat být. K digitálním kopiím jsme přidali ještě klasické 35mm, takže fanoušky vytříbené kinematografie čekají vizuální orgie,“ dodává ředitelka kina Aero Zuzana Kameníková.

„Čím úspěšnější padouch, tím úspěšnější film“

Tato slova, jak se traduje, prohlásil sám Alfred Hitchcock a o jejich pravdivosti se v Aeru přesvědčíme hned v sedmi filmových titulech, které se už nesmazatelně zapsaly do filmové historie. Třemi z nich budou klasické Hitchcockovy filmy, které se v posledních letech dočkaly digitálního zrestaurování – Vertigo (1958), Ptáci (The Birds, 1963) a Okno do dvora (Rear Window, 1954). Z klasických 35mm kopií budou mít diváci naopak možnost zhlédnout jeden slavné Psycho (1960) a špionážní film s Carym Grantem v hlavní roli Na sever Severozápadní linkou (North by Northwest, 1959). Přehlídku pak doplní zřídka uváděný thriller Cizinci ve vlaku (Strangers on a Train, 1951) a film Vražda na objednávku (Dial M for Murder, 1954), který Hitchcock natočil podle divadelní hry Fredericka Knotta.

Před úterní projekcí Okna do dvora zahájí Aero také pravidelný cyklus filmových kvízů, které bude každý měsíc pořádat ve spolupráci s Civalem a Mr. Hladem z filmového portálu Moviezone. První kvíz začne v úterý 1. března v 19 hodin v kavárně kina Aero a bude logicky zcela zasvěcen tvorbě Alfreda Hitchcocka. Na pět dvojic až trojic bude čekat 20 otázek na režisérovu tvorbu a ten nejlepší tým si ze soutěže odnese balíček hodnotných filmových cen, který bude mimo jiné zahrnovat reprint slavného plakátu Zdeňka Zieglera k filmu Psycho. Ten bude během celé přehlídky v prodeji také na pokladně kina. Pro účast ve filmovém kvízu je nutné svůj tým předem zaregistrovat na info@kinoaero.cz.

Lektorské úvody a výstava originálních filmových plakátů

Každá z projekcí bude doplněna speciálním lektorským úvodem od filmových odborníků. Pozvání na přehlídku přijal filmový historik Věroslav Hába, který ve středu 3. března uvede Cizince ve vlaku a v pátek 4. března Psycho.

Filmová galanterie Terryho ponožky připravila pro přehlídku speciální výstavu filmových plakátů k Hitchcockovým filmům. Složená bude z československých a polských plakátů z šedesátých až osmdesátých let a zbrusu nových kousků od studentů českých vysokých odborných škol. Jako bonus pak bude vystaven reprint plakátu amerického designéra Saula Basse k filmu Vertigo z roku 1958.

PROGRAM PŘEHLÍDKY:

pondělí, 29. února
20:30 Na sever Severozápadní linkou // North by Northwest (1959)

úterý, 1. března
20:30 Okno do dvora // Rear Window (1954)

středa, 2. března
20:30 Vertigo (1958)

čtvrtek, 3. března
20:30 Ptáci // The Birds (1963)
22:45 Cizinci ve vlaku // Strangers on a Train (1951)

pátek, 4. března
20:30 Psycho (1960)
22:45 Vražda na objednávku // Dial M for Murder (1954)

Vstupenky jsou v prodeji zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru