Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Různé podoby akce v krátkých filmech iShorts

Různé podoby akce v krátkých filmech iShorts

Různé podoby akce v krátkých filmech iShorts

Po zářijovém zahájení sezony se iShorts hned začátkem října vrací do kin v plné parádě… anebo v plné polní? Fanoušcí se totiž mohou znovu těšit na oblíbené pásmo Zkrátka akce, každoroční přehlídku toho nejlepšího z krátké akční filmové tvorby.

Pásmo nabité akcí nejdřív uvidí pražští diváci, kteří budou mít možnost filmy zhlédnout 4. října v domovském kině iShorts Bio Oko. Jedna z nejpopulárnějších projekcí bude následně k vidění i v několika dalších kinech v České a Slovenské republice.

A na co se diváci v pásmu Zkrátka akce mohou těšit? V projekci trvající 98 minut bude uvedeno hned 7 filmů, které vyvrací mýtus, že na akční scény potřebuje režisér miliony. Filmy z Velké Británie, USA a Francie dokazují, že akčňáky nejsou omezený žánr, kde děj musí hrát druhé housle. Kromě toho mohou mít smysl pro humor, jako třeba animovaný Raging Balls of Steel Justice (režie Michael Mort), kde se žánr tak trochu staví na hlavu. Mohou být také citlivé, jak dokazuje Bandito (režie Evan Ari Kelman), jehož mladý protagonista potřebuje dospět. A že nemohou akčňáky mít filosofický přesah? Tak to vám vyvrátí tvůrci filmu Food for Thought (režie David Gentile), který se zabývá vztahem dnešní civilizace k jídlu.

hit_tv_01_web

Pásmo Zkrátka akce zkrátka není jen pro zaryté fanoušky výkopů Chucka Norrise anebo Stevena Seagala. Ale pokud si myslíte, že akční filmy jsou jen o rvačkách, výstřelech a automobilových honičkách, po tomto pásmu možná zjistíte, že je máte taky rádi – akorát jste o tom dosud nevěděli.

Program pásma je dostupný zde.

Web: www.ishorts.eu
Facebook: facebook.com/ishorts
Twitter: twitter.com/iShorts

iShorts je neziskovou organizací, která se snaží propagovat krátké filmy společně s jejich autory. Hlavní aktivitou iShorts jsou pravidelné projekce nejzajímavějších zahraničních a českých krátkých filmů, které probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Program každé projekce je sestaven na určité téma. Pravidelně našim divákům přinášíme krátké filmy z významných filmových festivalů, jako jsou: Cannes, Berlinale, Clermont-Ferrand, Sundance a mnoho dalších. Jako první ve střední a východní Evropě jsme divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmových umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film včetně vítězných filmů. Úzce spolupracujeme s Evropskou Filmovou Akademií a mezi naše další úspěšné programy patří pásma krátkých hororů, soutěž o nejlepší kameru v krátkém filmu nebo programy zaměřené na světové metropole New York a Londýn.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru