Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Různé živočišné druhy na dubnových iShorts

Různé živočišné druhy na dubnových iShorts

Různé živočišné druhy na dubnových iShorts

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Ať už si říkáme mami, kámo, ségra, nebo miláčku, vždycky na to narazíme a asi budeme narážet až do skonání věků. Na podivné vztahy, které mezi námi vznikají, se zaměřili filmaři z celého světa v pásmu krátkých filmů iShorts; Různé živočišné druhy.

Projekce odstartují ve středu 13. 4. 2016 v pražském Bio Oko a o týden později je budou moci navštívit i diváci na ostatních projekčních místech v České republice a na Slovensku. V úterý 19. 4. bude pásmo k vidění v Ostravě (Studio Karel) a v Trnavě (Berliner DKP) a ve středu 20. 4. dorazí k divákům do Zlína (Golde Apple Cinema), Olomouce (Premiere Cinemas), Jablonce nad Nisou (Kino Junior) a do Bratislavy (Kino Film Europe). Poslední zastávkou bude ve středu 27. 4. Brno (Kino Art).

Dubnové pásmo zahrnuje sedm krátkých filmů. Českým zástupcem ve výběru je Zabouchnutá (2013) režiséra Vojtěcha Strakatého pojednávající o čtrnáctileté dívce, která si za cílem zaujmout spolužáka ze školy schválně zabouchne dveře od domu, kde má jeho peněženku, kterou našla a slíbila mu ji předat těsně před jeho odjezdem na studijní pobyt.

Rhino_Full_ThrottleSousední Německo budou reprezentovat hned dva filmy. Prvním je animovaný snímek Rhino Full Throttle (Erik Schmitt, 2013) o chlapci, který během toulek ulicemi Berlína najde spřízněnou duši, do níž se zamiluje. Druhým zástupcem současné německé kinematografie je hraný kraťas Her Son (Katharina Woll, 2015) o hudebníkovi, jehož život donutí vystoupit ze stínu úspěšné matky.

Po dvou filmech budou mít ve výběru i Spojené státy americké, přičemž v centru obou shodně stojí mladé ženské protagonistky: hrdinka komedie Speed Dating (Meghann Artes, 2014) se v zoufalé snaze najít životního partnera rozhodne k radikálnímu řešení – speed datingu, zatímco život dívky z dramatu Blood Pulls Gun (Ben Briand, 2014) zásadně ovlivní setkání s tajemným cizincem v motelovém komplexu.

Madam-BlackPásmo doplní novozélandský snímek Madam Black (Ivan Barge, 2015) o fotografovi, který narychlo vymýšlí příběh zmizení černé kočky, jíž nechtěně přejel, a El Hueco (2015) peruánské režisérské dvojice Daniel Martín Rodríguez – Germán Tejada, jehož protagonista směřuje veškerou svou energii k tomu, aby získal náhrobek vedle své životní lásky.

Délka projekce je 105 minut. Filmy budou promítnuty v originálním znění s českými titulky.

Web: www.ishorts.eu
Facebook: facebook.com/ishorts
Twitter: twitter.com/iShorts

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru