Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Visegrad Animation Forum vyhlašuje výběr New Talents roku 2016

Visegrad Animation Forum vyhlašuje výběr New Talents roku 2016

Visegrad Animation Forum vyhlašuje výběr New Talents roku 2016

Visegrad Animation Forum, největší platforma pro profesionály animovaného filmu ve střední a východní Evropě vyhlašuje New Talents pro rok 2016. Tento oficiální výběr krátkých animovaných filmů se zaměřuje na mimořádné talenty, jejichž práce je příslibem úspěšné budoucí kariéry. Výběr bude promítán na filmových trzích a vybraných filmových festivalech.

Cílem New Talents je propagace nejtalentovanějších filmařů v oboru animovaného filmu v daném roce v rámci střední a východní Evropy. Projekt se snaží nasměrovat pozornost k mladým animátorům tak, aby dostali příležitost u zkušených zahraničních producentů.

Výběr VAF New Talents pro rok 2016:

Beyond, Milan Kopasz (Maďarsko, 2015)
Composition, Mitja Manček (Slovinsko, 2015)
Cowboyland, Dávid Štumpf (Slovensko, 2014)
Fences, Natalia Krawczuk (Polsko, 2015)
Happy End, Jan Saska (Česká republika, 2015)
Mosaic, the Waltz of Spleen, Andrea Guizar (Polsko, 2015)
Rivers, Daria Kopiec (Polsko, 2014)
Tale, Attila Bertóti (Maďarsko, 2014)
The More I Know, Marek Náprstek (Česká republika, 2015)
The Noise of Licking, Nadja Andrasev (Maďarsko, 2015)
Wolf Games, Jelena Oroz, (Chorvatsko, 2015)

Kvalita animace z regionu střední a východní Evropy se každým rokem zvyšuje. S touto myšlenkou založilo Visegrad Animation Forum tento projekt jako jeden z prvních svého druhu v oblasti České republiky, Chorvatska, Maďarska, Polska, Slovenska a Slovinska. Cílem je zviditelnit práce z tohoto regionu za hranice zemí původu,“ uvedl předseda VAF, Michal Podhradský.

Projekt New Talents zahrnuje vydání brožury a založení webových stránek s podrobnými informacemi o filmech, jejich tvůrcích a s kontakty na producenty či vlastníky celosvětových práv. Tím se rozšiřuje povědomí o těchto filmech na filmových trzích, mezi distributory filmu, prodejci a programovými řediteli festivalů.

Výběr filmů bude rovněž promítán na vybraných filmových festivalech po celém světě s cílem zasáhnout mainstreamové obecenstvo.  Visegrad Animation Forum bude na projektu spolupracovat s národními filmovými středisky a domácími profesionály z regionu. Základní ambicí projektu je celoroční propagace a šíření povědomí o mladých a debutujících animátorech ze střední a východní Evropy a napomáhání jejich dalšímu vývoji, zviditelňování a distribuci.

Další informace o projektu a vybrané filmy naleznete na www.visegradanimation.com/new-talent/.
Ohledně promítání na festivalech a obecných dotazů se prosím obraťte na Maroše Broju: maros.brojo@visegradanimation.com.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru