Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Colin Arthur v Bratislavě poučí mladé filmaře o speciálních efektech

Colin Arthur v Bratislavě poučí mladé filmaře o speciálních efektech

Colin Arthur v Bratislavě poučí mladé filmaře o speciálních efektech
POZVÁNKA na 6. ročník Visegrad Film Forum (25. – 29. 4. 2017, VŠMÚ Bratislava)  – JANA BÉBAROVÁ  –

Nebyla bych to já, kdybych opomenula zvát na jednu ze svých oblíbených filmových akcí roku, a to bratislavské Visegrad Film Forum. Ve dnech 25. až 29. dubna se na půdu tamní Filmové a televizní fakulty VŠMÚ už pošesté sjedou studenti a pedagogové evropských filmových škol, aby spolu vzájemně networkingovali.

Letos je koncept prezentace filmových škol na VFF postavený kolem Višegrádské čtyřky. Kromě tradičního zastoupení domácí filmové školy a jedné z Česka (po loňské účasti UTB přichází na řadu písecká FAMO) se akce aktivně zúčastní delegace z polské Univerzity Silesia z Katowic a maďarské Esterházyho Univerzity z Egru.

Jak je tomu zvykem, svou práci nebudou v Bratislavě prezentovat jen studenti. Moudré rady starších jim opět přijdou předat a o zkušenosti obohatit světové špičky napříč různými filmařskými profesemi. Jedním z nich bude zatím první potvrzený host Colin Arthur, britský tvůrce speciálních efektů, který je známý tím, že pracoval bez použití počítačové techniky.

Vychádzajúc z pomerov umeleckej rodiny začal vytvárať sochy, s ktorými sa neskôr dostal do styku pri práci v múzeu voskových figurín Madame Tussaud. Od voskových figurín „ušiel“ do filmového priemyslu. Svoju 50-ročnú kariéru odštartoval vytvorením masiek ľudoopov v epickej sci-fi snímke režírovanej Stanleym Kubrickom 2001: Vesmírna Odysea. Okrem toho Arthur pracoval na filmových klasikách ako Sinidáb a Tigrie oči (1997), Súboj Titanov (1981) alebo Barbar Conan (1982). Od 90tych rokov sa venoval práci najmä na filmoch španielskych režisérov, akými sú Amenábar a Almodóvar. Jeden z jeho najväčších prínosov do kinematografie v oblasti špeciálnych efektov je nezabudnuteľný Falko a iné bytosti v snímke Nekonečný príbeh (1984).

Jedním z diskutovaných témat letošního VFF bude televizní produkce a její specifika, ke kterému se bude vázat i účast dalších pozvaných profesionálů. Kromě jiného budou prezentovány i konkrétní případové studie televizních seriálů. Zkrátka to bude opět 5 dní nabitých osobitými filmy, podnětnými debatami a zajímavými setkáváními.

O možnostech akreditace na akci jsou informujte na webu VFF.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 283

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru