Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » DAFilms uvádí: Wang Bing – krajina čínské každodennosti

DAFilms uvádí: Wang Bing – krajina čínské každodennosti

DAFilms uvádí: Wang Bing – krajina čínské každodennosti

Režisér Wang Bing je hvězdou současného filmu, jeho snímky byly představeny téměř na všech světových festivalech, jako je MFF Cannes, Berlinale, MFF Benátky, MFF Toronto, FIDMarseille či Doclisboa. Online dokumentární portál DAFilms.cz připravil výběr jeho filmů a zve vás na online přehlídku mistra čínské kinematografie, jehož filmy divákům přibližují každodenní život v Asii v různých prostředích – v uprchlickém táboře, na odlehlém místě v horách či v továrně.

Díky dokumentům poznávám, jak lidé doopravdy žijí. Dokument je pro mě zároveň nejlépe realizovatelnou formou, pokud chci točit filmy v Číně. Proto dál točím dokumenty: mám rád pravdivé příběhy a také pocit svobody.“

Přehídka představuje průřez tvorbou čínského režiséra a přináší šest nejslavnějších dokumentů Wang Binga, které se zapsaly do moderní filmové historie. Na DAFilms.cz najdete například film Ta’ang (2016), který sleduje imigranty z Barmy, kteří jsou v důsledku etnických nepokojů nuceni k emigraci a překračují hranice do Číny v naději, že se budou moct do své vlasti někdy vrátit.

Další filmy představované online:

‚Til Madness Do Us Part (2013)
Padesát mužů žije v uzavřeném zařízení, téměř bez kontaktu s okolním světem, a to včetně lékařů. Byli sem internováni z různých důvodů: psychické potíže, vražda či politické důvody. Všichni ale prožívají své dny stejně: bloumají po chodbách a snaží se přežít do dalšího bezútěšného rána. Film měl premiéru na MFF Benátky.

Three Sisters (2012)
Tři malé sestry žijí samy v malé vesnici v čínské provincii Jün-nan. Otec pracuje několik set kilometrů daleko a matka odešla už dávno… Dívky nechodí do školy, většinu času tráví prací na polích. Podívejte se na film režiséra Wang Binga v observačním stylu. Film byl představen na MFF Benátky v sekci Orizzonti.

Alone (2012)
Film Alone je kratší verzí filmu Three Sisters. Oba filmy vznikly v roce 2012 a vypráví o třech malých sestrách žijících bez rodičů v malé vesničce v provincii Jün-nan. Film byl uveden například na MFF Rotterdam.

Fengming, A Chinese Memoir (2007)
Tříhodinový film Fengming, A Chinese Memoir je unikátním zachycením čínské historie skrz příběh novinářky He Fengming. He byla na konci 50. let uvězněna v pracovním táboře, stejně jako její manžel. Po propuštění byla na základě nových obvinění uvězněna znovu, aby byla rehabilitována až na začátku 90. let. Podívejte se na strhující dialog mezi režisérem a čínskou politickou vězeňkyní. Film měl premiéru v roce 2007 na MFF Cannes.

West of the Tracks (1999 – 2003)
Režisér Wang Bing ukazuje každodennost v celé její šíři. Svůj devítihodinový opus West of the Tracks zasvětil úpadku čínské průmyslové oblasti Tiexi. Film je rozdělen do tří částí: Rust, Remnants a Rails. Film bývá kritiky oceňován jako jeden z nejlepších a nejdůležitějších filmů současnosti. Film získal hlavní ceny na festivalech FIDMarseille a Doclisboa.

O DAFilms.cz

Portál DAFilms.cz patří k nejstarším webovým filmovým portálům na světě, byl založen již v roce 2006. Jeho posláním je popularizovat českou i mezinárodní dokumentární kinematografii a vytvořit unikátní veřejně přístupnou videotéku, v níž se dnes nachází přes 1 700 pečlivě vybraných filmových titulů. Na dramaturgii portálu se podílí sedm prestižních evropských dokumentárních festivalů. Českým zástupcem v tomto sdružení je MFDF Ji.hlava, který portál před více než deseti lety založil.

Doc Alliance tvoří sedm dokumentárních festivalů: CPH:DOX, Doclisboa, Docs Against Gravity FF, DOK Leipzig, FIDMarseille, Ji.hlava IDFF, Visions du Réel

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru