Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Bardzo fajné léto: polské chuťovky v letním kině

Bardzo fajné léto: polské chuťovky v letním kině

Bardzo fajné léto: polské chuťovky v letním kině

Letní dávka lásky, humoru a hororovo-muzikálových melodií. Oblíbené filmy z Bardzo fajného festivalu pod širým nebem v letních kinech – 8. a 10. 7. v Praze a 18. 7. v Brně.

Bardzo fajný festival promítne během tří letních projekcí divácky úspěšné filmy z posledních dvou ročníků – životopisný snímek o polské popularizátorce sexuality Umění milování režisérky Marie Sadowské a Vábení sirén, hororový muzikál z bizarního světa varšavských nočních klubů osmdesátých let Agnieszky Smoczyńské. Oba filmy mohou diváci zažít tentokrát v atmosféře letního kina – pražské dejvické Klubovně a Containallu ve Stromovce. V Brně se Bardzo fajné léto představí vůbec poprvé – ve Scalním letňáku.

Všechny tři večery zahájí tematicky laděné předfilmy z polského festivalu krátkých filmů Filmové Podlesí útočí z Bělostoku. V příjemné atmosféře letních kin moci ochutnat také vybrané letní polské chuťovky – letos to budou zapiekanki, pierogi a polská studená polévka Chłodnik.

Začátek večerů je od 21 hodin, projekce začnou po setmění. Filmy budou uvedeny v originálním polském znění s českými titulky. Vstupenky budou v prodeji pouze na místě.

Organizátorem akce je spolek Popular, který dlouhodobě popularizuje polskou kulturu v Praze a od roku 2013 pořádá Bardzo fajný festival. Projekty Bardzo fajné léto a Bardzo fajný festival 2019 byly podpořeny z Česko-polského fóra.

Termíny projekcí:
pondělí 8. 7. Vábení sirén, Containall, Praha 7 – Stromovka
středa 10. 7. Umění milování, Klubovna, Praha 6 – Dejvice
čtvrtek 18. 7. Umění milování, Scalní letňák, Brno

Vábení sirén

Vábení Sirén v Containallu (Praha)
Agnieszka Smoczynska, Polsko, 2015
Polsky, české titulky, 92 min.

Bizarní svět varšavských nočních klubů osmdesátých let, ve kterém se ocitnou dvě ztracené mořské panny. Hororový muzikál s mytologickým přesahem – odkazuje na symbol města a legendu o varšavské siréně. Debut režisérky Agnieszky Smoczyńské nadchne skvělou hudbou a vynikajícími pěveckými výkony herců. V hlavní roli „Zlaté“ čeští diváci rozpoznají Michalinu Olszańskou, Olgu z filmu Já, Olga Hepnarová.

Film získal ocenění na Sundance Film Festivalu a speciální cenu poroty za nejlepší debut a nejlepší masky na Festiwal Filmowy w Gdyni 2015.

Umění milování v Klubovně­­ a ve Scalním letňáku (Brno)
Maria Sadowska, Polsko, 2017
polsky, české titulky, 117 min.

Film inspirovaný dramatickým životem lékařky Michaliny Wisłocké, která se na konci 70. let stala v Polsku velkou popularizátorkou sexuality. Přes odpor tehdejší komunistické cenzury vybojovala vydání knihy, která způsobila sexuální revoluci v mnoha polských domácnostech. Snímek režisérky Marie Sadowské nahlíží do soukromí silné osobnosti s nelehkým citovým životem, milující matky, partnerky a milenky, která část života prožila v milostném trojúhelníku. S lehkostí vyprávěný film nesoucí se na sympatické vlně humoru s vynikajícími herci. Polský divácký hit!

Filmy jsou v originálním polském znění s českými titulky. Vstupenky v prodeji pouze v místě konání. Více informací zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru