Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Festival francouzského filmu mj. uvede Slitování, Yao, Bezstarostnou dívku a Rebelky

Festival francouzského filmu mj. uvede Slitování, Yao, Bezstarostnou dívku a Rebelky

Festival francouzského filmu mj. uvede Slitování, Yao, Bezstarostnou dívku a Rebelky

22. ročník Festivalu francouzského filmu (20. – 27. 11. Praha, 21. -11. – 1. 12. regiony) uvede v předpremiéře čtyři tituly z distribuce film Europe, a další připravované i starší snímky.

Kriminální drama Slitování (Roubaix, une lumière, 2019), s Leou Seydoux v jedné z hlavních rolí, je novodobá varianta na „Zločin a trest“ v podání zkušeného režiséra Arnauda Desplechina (Králové a královna, Ismaelovy přízraky). Jedné vánoční noci ve francouzském Roubaix musí policejní šéf Daoud a zelenáč Louis vyřešit násilnou vraždu starší ženy. Shodou okolností ve vazbě skončí dvě sousedky oběti – mladé milenky Claude a Marie…

Tahákem dojemné rodinné komedie Yao (2018) je známý herec Omar Sy, který ve filmu Philippa Godeaua ztvárnil slavného francouzského herce senegalského původu, jenž poprvé přijíždí do země svých předků, a náhoda ho svede dohromady s jeho dětským fanouškem. Tato náhoda pak oběma změní náhled na život a promění jejich dosavadní hodnoty.

Bezstarostná dívka (Une fille facile, 2019) režisérky Rebeccy Zlotowski vypráví příběh dospívání jedné nezkušené a druhé až příliš zkušené dívky, odehrávající se v prosluněném prostředí Francouzské riviéry. Snímek získal Cenu pro nejlepší francouzsky mluvený film v sekci Directors‘ Fortnight (Quinzaine des Réalisateurs) na MFF Cannes.

Rebelky

Tragikomedie Rebelky (Rebelles, 2019) v hlavních rolích s Cécile De France a Yolande Moreau, vypráví o třech smolařkách snažících se konečně urvat ze života to, co si zaslouží. Nebývá to ale jednoduché. Dále bude na FFF uveden francouzský kandidát na Oscara – drama z prostředí gangů pařížského předměstí Bídníci (Les Misérables, 2019). Debutový snímek režiséra Ladj Lyho získal na MFF Cannes zaslouženě cenu za režii. Ze starších snímků bude na festivalu promítána komedie Věrní nevěrní (L’Homme fidèle, 2018) režiséra a herce Louise Garrela, Modlitba (La Prière, 2018) Cedrika Kahna a další.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru