Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » 15. Filmasia oslavuje hongkongská bojová umění a práci kaskadérů

15. Filmasia oslavuje hongkongská bojová umění a práci kaskadérů

15. Filmasia oslavuje hongkongská bojová umění a práci kaskadérů

V jubilejním patnáctém ročníku Filmasia nabídne oslavu jednoho z nejdůležitějších řemesel hongkongské kinematografie – práce kaskadérů. Lákavý program je tentokrát složený ze dvou sekcí. První sekce se zaměří na hongkongskou akci a druhá na její následníky z dalších asijských zemí.

Patnáctý ročník festivalu asijských filmů Filmasia proběhne ve dnech 5. až 8. prosince v pražských kinech Lucerna a Ponrepo. Hlavní náplní letošního programu je oslava akčních filmů a jejich kaskadérů. Hongkongské filmy o bojových uměních jsou známé po celém světě a jejich tvůrci nejenže redefinovali pravidla žánru, ale pravidelně se zapojovali i do amerických a mezinárodních velkoprodukcí. Páteř programu tvoří sekce Kmotři akce zaměřená na hongkongský akční film a jeho nejšílenější kaskadérské kousky.

Program odstartuje 5. prosince v 19:00 v kině Lucerna poctou Sammu Hungovi s filmem Můj strážný senior. Tento dojemný příběh je v první řadě nostalgickým ohlédnutím za zlatou érou filmů o bojových uměních. Hung nejenže ztvárnil ústředního stárnoucího tělesného strážce, ale postaral se i o režii a choreografii. Jeho ryze autorský a osobní projekt je oslavou řemesla, které změnilo žánr! Ve vedlejších rolích můžete vidět legendárního herce a zpěváka Andyho Laua (Volavka), Eddieho Penga (Velká čínská zeď) či režiséra Tsuie Harka (Tenkrát v Číně).

212: Bláznivý Wiro

Druhé těžiště patnáctého ročníků tvoří sekce Učedníci, v níž představíme tři lokální variace filmů o bojových uměních. Tato pestrá přehlídka nabídne zážitky z Indonésie, Vietnamu nebo Tchaj-wanu. Unikátním zážitkem bude indonéské komediální wuxia 212: Bláznivý Wiro, které promítneme v kině Ponrepo už 6. prosince. Jde o brilantní spojení bezmála dokonalé choreografie s rozvernou komedií a tradičním žánrem wuxia. Film je adaptací jedné z nejpopulárnějších indonéských knižních sérií a akční scény měl na starost Yayan Ruhian známý z filmů Zátah, Zátah 2 a John Wick 3.

Letošní Filmasia bude také doplněna bohatým doprovodným programem i několika výjimečnými projekcemi. Diváci budou moci navštívit tematické dokumenty o Japonsku legendárního českého cestovatelského dua Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky, ale také blok důkladně vybrané abstraktní a experimentální animace z Hongkongu.

Kompletní program naleznete na internetových stránkách: www.filmasia.cz
15. Filmasia: 5. – 8. 12. 2019
Kino Lucerna a kino Ponrepo
www.facebook.com/filmasia.prague

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru