Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Komiks Ghost World v češtině se blíží

Komiks Ghost World v češtině se blíží

Komiks Ghost World v češtině se blíží
Nakladatelství Trystero připravuje další klenot. Po vydání takových komiksových titulů jako Dívka jménem Patience (Daniel Clowes), Naposled (Charles Burns) a Mrakobití (Jim Woodring) je na řadě kultovní komiks Daniela Clowese Mrtvej svět, v originálu Ghost World, který je známý také ze zdařilého filmového zpracování, u nás uvedeného pod názvem Přízračný svět. V kamenných knihkupectvích bude Mrtvej svět k dostání za 399 Kč. Za cenu 350 Kč nebo při objednání dvou kusů za 700 Kč je k dispozici spolu s dalšími odměnami na HitHitu. Pokud se podaří překonat hranici 126 %, čeká *všechny* podporovatele na HitHitu speciální projekce filmu Přízračný svět! Předplatit si komiks můžete zde do 20. dubna.

Enid a Rebecca jsou dvě obyčejné holky, které na konci puberty hledají svoji image a místo ve světě. Bezcílně se potulují po předměstí, cynicky glosují všechno a všechny kolem, úporně se snaží chovat dospěle, ale přitom se nostalgicky dojímají nad vlastním dětstvím. Hlavní otázkou však zůstává – přečká jejich přátelství vykročení k dospělosti?

Mrtvej svět Daniela Clowese je stěžejním dílem amerického nezávislého komiksu. Je oceňován pro dokonalé zachycení teenagerských duševních strastí, zmatků a váhání. Byl přeložen do 13 jazyků a v roce 2001 jej režisér Terry Zwigoff zfilmoval pod názvem Přízračný svět, s Thorou Birch, Scarlett Johansson a Stevem Buscemim v hlavních rolích.

Daniel Clowes (1961) je americký komiksový tvůrce, ilustrátor a grafik.

Mezi jeho nejznámější práce patří série Eightball a komiksové romány Jako sametová rukavice odlitá ze železa (Like a Velvet Glove Cast in Iron, 1993, č. 2005), surreálný příběh o muži, který začne hledat svoji exmanželku poté, co ji zahlédne ve fetišistickém filmu; Mrtvej svět (Ghost World, 1993–97) o bloumání dvou cynických adolescentek, který byl v roce 2001 zfilmován s Thorou Birchovou, Scarlett Johanssonovou a Stevem Buscemim v hlavních rolích pod názvem Přízračný svět; Wilson (2010) o neurotickém misantropovi, převedený do filmové podoby v roce 2017 s Woodym Harrelsonem a Laurou Dernovou v hlavních rolích, a Dívka jménem Patience (Patience, 2016, č. 2016), psychedelický příběh o věrné lásce, pomstě a cestování časem.

Během své kariéry získal několikrát Cenu Willa Eisnera (Eisner Award), několikrát Cenu Harveyho Kurtzmana (Harvey Award) a jednou Cenu PEN Klubu za komiks (PEN Award for Graphic Literature). Byl také nominován na Oskara za scénář k filmu Přízračný svět.

Mrtvej svět

(Ghost World)

Daniel Clowes

přeložila Martina Knápková
17×26 cm / měkká vazba / 399 Kč / ISBN: 978-80-906058-4-8
80 stran / dvoubarevný tisk
datum vydání: květen 2019

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru