Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Nezasekni se! Zní motto letošního Young Film Festu

Nezasekni se! Zní motto letošního Young Film Festu

Nezasekni se! Zní motto letošního Young Film Festu
Mezinárodní filmový festival Young Film Fest je zaměřený na mladé diváky, kterým dává příležitost nahlédnout do světa filmu, tvořit během speciálních workshopů a vyjádřit svůj názor. Každý účastník se stane porotcem a vybere ten nejlepší evropský film, který není šance v českých kinech vidět. 3. ročník Young Film Festu proběhne ve dnech 3. – 5. května 2019. Tématem letošního ročníku je “nezasekni se”. “Myslíme tím, aby se naši mladí porotci nezasekli ve vývoji, hledání, poznání a především ve svém filmovém vkusu,” vysvětluje ředitelka festivalu Mária Môťovská.

V pátek 3. 5. je festival otevřený široké veřejnosti, tedy komukoliv, kdo je nadšeným fanouškem evropského filmu. V rámci odpoledne proběhne Young Urban Market, který představí začínající designéry a jejich unikátní výrobky. Následně Bohdan Heblík a Zdeněk Blaha z platformy Press Start představí svět videoher a vznik trailerů. Večerní Hudební videopič uvede osm hostů, včetně představitelky alternativní hudební scény Muchy, ta společně s ostatními představí svoje nejoblíbenější videoklipy. Večer zakončí maraton seriálu SKAM, jednoho z nejzásadnějších quality TV seriálů současnosti.

Sobota 4. 5. se zaměřuje na skupinu diváků ve věku 15-17 let. Padesát porotců vybere nejlepší film z trojice promítaných snímků:

  • Diamantino: Světová hvězda fotbalu, jehož sláva je úzce spojená s velkými chlupatými štěňátky. Snímek i přes svoji zvláštnost získal dvě ocenění v
  • Jellyfish: Sarah dohlíží na mladší sourozence i maniodepresivní matku. Když ji učitel přesvědčí vystoupit se stand-up comedy, Saraha v sobě objeví skrytý talent.
  • Blind Spot: Teenagerka Thea jednoho dne najednou zmizí. Její matka nemá ani tušení, co její dcera prožívá. Snímek zkoumá citlivé téma deprese dospívajících.

Speciálním hostem sobotního programu bude videokouzelník Michal Orsava, který se on-line spojí s účastníky akce. Jeho videa lámou rekordy sledovanosti na YouTube a Michal poodhalí, co stojí za tímto úspěchem.

Účastníci sobotního workshopu budou mít možnost zapojit se i do speciálních workshopů na téma filmového zvuku, střihu nebo světa reklamy.

Neděle 5. 5. cílí na skupinu diváků ve věku 12-14 let. Nedělní program je součástí mezinárodního dne Young Audience Award pod European Film Academy, kde v jeden den rozhodují mladí porotci o nejlepším filmu ve více jak 30 zemích a 50 městech:

  • Fight Girl: Rázná Bo se díky rozvodu rodičů přestěhuje na předměstí. Tam se potká s Joy, která ji vezme do klubu kickboxerů, kde ze sebe může vymlátit agresivitu.
  • Los Bando: Grim a Axel založí skupinu, ale chybí jim baskytarista, a navíc Axel neumí zpívat. Oba se rozjedou na hudební festival… s rodiči a policií v patách.
  • Old Boys: Drobný intelektuál Amberson se zamiluje do spolužačky Agnes, ta už je ale zakoukaná do hezouna Winchestera. Ten však postrádá důvtip i intelekt.

I neděle nabídne účastníkům unikátní workshopy. Ty proběhnou na téma pohybu a obrazu, foto-story-boardu a filmového střihu.

Celá akce se uskuteční v Centru současného umění DOX, kde se propojí moderní design a architektura s moderním filmem. Slavnostní zakončení každého soutěžního dne proběhne v unikátní vzducholodi, která se nad galerií DOX vznáší.

Přihlašování na soutěžní dny probíhá na stránkách www.youngfilmfest.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru