Zde se nacházíte: 25fps » Experimentální film » de_bunkr: střílečka v Photogetheru

de_bunkr: střílečka v Photogetheru

de_bunkr: střílečka v Photogetheru

POZVÁNKA/FOTOREPORT: Tomáš Heřmánek: de_bunkr – Photogether Gallery, Zlín (1.–28. 5. 2020) – MATĚJ SKALICKÝ

Tomáš Heřmánek pro svou virtuální instalaci v době celostátní karantény vytvořil hratelnou simulaci výstavy v prostředí zlínské galerie Photogether. Tu může navštívit jakýkoliv divák z prostředí svého domova, pokud si nainstaluje legendární střílečku Counter Strike 1.6 a připojí se k online serveru, který je k dispozici nonstop do 28. května 2020. Návštěvník pak v roli ozbrojeného policisty nebo teroristy prochází autorskou výstavu fotografií v reálné kopii zlínské galerie Photogether, kde se při troše ne/štěstí má možnost setkat s jiným virtuálním návštěvníkem. Setkání pak vyústí buď v přestřelku, která je podstatou této hry, nebo nečekanou koexistenci dvou znepřátelených stran, které se pouze přišly podívat na výstavu. 

Vernisáž proběhla 1. května v 18.00, kdy se návštěvníci mohli aktivně připojit do hry, ve které byla možnost setkání a komunikace s autorem, nebo ji sledovat v rámci online streamu na facebooku galerie. 

Photogether Gallery vznikla v listopadu 2010 jako prostor pro současnou kulturu, když byl studentům ateliéru Reklamní fotografie UTB velkoryse poskytnut prostor protiatomového krytu pod zlínskou poliklinikou. Od ryze školních projektů se program galerie přesunul k volnějším výstavám a kurátorským akcím. Cílem iniciátorů je dokázat, že Zlín není město odkud musí všichni utíkat.
http://photogether.org/

Fotoreport z vernisáže

Výstava stále probíhá, zde je návod k její návštěvě: 

1/ Pokud nemáš, stáhni si hru Counter Strike 1.6. Například odtud: https://csko.cz/ke-stazeni (cs16full_v43g_cskocz.exe)

2/ Nainstaluj

3/ Spusť hru, v případě potřeby si nastav ideální rozlišení pro tvůj monitor (menu Nastavení -> Grafika)

4/ V menu stiskni tlačítko klávesnice pod Esc (;°~ apod), objeví se ti okno s příkazovým řádkem, kam napiš: connect 217.11.249.84:27608 a stiskni Enter. Pokud tento způsob nefunguje, klikni v menu na Vyhledat servery -> Oblíbené -> Přidat server -> IP: 217.11.249.84:27608 -> Přidat adresu k oblíbeným. Na konci seznamu oblíbených serverů se pak zobrazí Photogether, k tomu se připoj.

5/ Nyní bude chvíli trvat, než se ti mapa de_bunkr automaticky stáhne včetně všech textur. Pokud bude na serveru místo (připojeno méně než 32 návštěvníků), můžeš si vybrat, jestli se připojíš za policajty (Counter Terrorists), za teroristy (Terrorists), případně se nechat přidělit automaticky. Vybereš si uniformu a můžeš se přidat ke hře (ve chvíli, kdy je předchozí hra dohrána).

6/ Nakupuješ tlačítkem B, pohybuješ se šipkama nebo WASD a myší. Skáčeš mezerníkem, dřepneš si ctrl apod.

7/ Pokud se vám z kapacitních důvodů nepodaří k serveru připojit, zkuste to později, nebo se domluvte s přáteli a přijďte jiný den. Galerie bude přístupná nonstop do 28. května.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru