Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Noir Film Festival uvede filmy Davida Lynche

Noir Film Festival uvede filmy Davida Lynche

Noir Film Festival uvede filmy Davida Lynche

Archetypální postavy osudových žen a jejich mužských obětí ve vizuálně vytříbených, pochmurných příbězích o odvrácené straně amerického snu: takové jsou filmy noir. A takové jsou i filmy Davida Lynche, který konvenční žánrový základ modeluje nezaměnitelným autorským dotekem v mnohovrstevnaté, organické dílo. Ve svých filmech přiznaně inspirovaných noirovými klasikami se David Lynch opakovaně noří do skrytých koutů duše a schizofrenní mysli rozpolcených protagonistů. Skrze jejich pokřivenou perspektivu nechává diváky nahlížet pod povrch zdánlivé vnějškové dokonalosti a společně s postavami je v hypnotickém tempu nechává ztrácet se ve spletitých labyrintech znepokojivých příběhů. Nerespektováním konvenčních vyprávěcích schémat a zálibou ve vrstvení událostí a motivů vzpírajících se racionálnímu vysvětlení Lynch svými snímky otevírá náruč divákům lačnícím po vlastních interpretacích.

Na čtveřici Lynchových filmů se v programové sekci Podivné světy Davida Lynche můžete těšit na 8. ročníku Noir Film Festivalu, který se opět uskuteční na hradě Křivoklát od pátku 20. do neděle 23. srpna 2020. Pod povrch idylického života na předměstí se s Lynchem na Křivoklátu podíváte v Modrém sametu (Blue Velvet, 1986), divokou jízdu napříč Amerikou zažijete se šíleně zamilovanými milenci na útěku se Zběsilostí v srdci (Wild at Heart, 1990), se saxofonistou Frankem a automechanikem Petem prožijete jejich noirový horor na Lost Highway (1997) a při projížďce po Mulholland Drive (Mulholland Dr., 2001) nahlédnete do temného zákulisí hollywoodské továrny na sny.

Pro další informace o programu Noir Film Festivalu sledujte festivalový web / Facebook / Twitter nebo Instagram. FB událost zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru