Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Překonejte neklidnou dobu, natočte film. My Street Films zachycují svět, který se zastavil.

Překonejte neklidnou dobu, natočte film. My Street Films zachycují svět, který se zastavil.

Překonejte neklidnou dobu, natočte film. My Street Films zachycují svět, který se zastavil.

Právě začíná osmý ročník filmové soutěže My Street Films, do které se mohou přihlašovat zájemci se svými náměty do 18. dubna 2021. Inspirací vám může být exkluzivní online přehlídka na webu mystreetfilms.cz, kde najdete výběr nejzajímavějších filmů, které v rámci projektu v posledních letech vznikly.

Vítězové loňského ročníku soutěže ve svých filmech zobrazovali odchod milované osoby, vtipně a s nebývalým nadhledem portrétovali nejistotu a problém nízkého sebevědomí matek při návratu do práce nebo nabídli vhled do fenoménu shibari.

Dlouholetá lektorka workshopů a letošní programová manažerka Viola Ježková k tomu dodává:

„Je skvělé každoročně objevovat témata, na kterých účastníkům našich workshopů skutečně záleží. Film je úžasné médium nejen proto, že má schopnost naše motivace dobře prověřovat, ale že ve výsledku promlouvá i směrem ven. Loňský ročník měl v tomto ohledu opravdu velmi vysokou úroveň.”

Během přehlídky My Street Films Online – tam, kde právě jste, uvidí diváci od 25.3. do 18.4. na webu mystreetfilms.cz to nejzajímavější ze všech sedmi ročníků. Čtyři tematické sekce představí různorodost přístupů k dokumentárnímu filmu, a tudíž širokou škálu formátů, které v My Street Films vznikají. 

V sekci nazvané Není mi to jedno! budou mít diváci možnost seznámit se s filmy s jasným autorským postojem a odvahou řešit filmem palčivé otázky dneška. Sekce Mezi mnou a tebou film naopak nabídne introspektivní a intimně laděné filmy, zatímco Portrét – víc než selfie! ukáže (nejen) filmové autoportréty. V poslední sekci Dotknout se paměti budou filmy, ve kterých naši účastníci oživují filmem místa naší minulosti.

Výzva pro začínající filmové tvůrce

Zájemci o účast na filmových workshopech My Street Films mají letos již po osmé možnost přihlásit vlastní náměty na krátké filmy. Autoři těch nejlepších námětů, které vyberou samotní lektoři, získají možnost absolvovat zcela zdarma unikátní workshopy s profesionály filmového řemesla. Ty se uskuteční od května do září v Praze a v Brně pod vedením zkušených filmařů jako je Ivo Bystřičan, Marika Pecháčková, Klára Tasovská, Martin Dušek, Tereza Reichová a Adam Ol’ha. Své filmové náměty můžete zasílat do 18. dubna prostřednictvím formuláře na webu mystreetfilms.cz.

My Street Films připravují program nejen pro tvůrce, ale i fanoušky dokumentárních filmů. Aktuální informace k programu sledujte na www.mystreetfilms.cz  a https://www.facebook.com/mystreetfilms.cz/.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru