Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Série workshopů Vizuální kultury totalitní minulosti hledá účastníky

Série workshopů Vizuální kultury totalitní minulosti hledá účastníky

Série workshopů Vizuální kultury totalitní minulosti hledá účastníky
Platforma Fresh Eye otevírá domácím i zahraničním zájemcům možnost přihlásit se na dvoudenní cyklus workshopů zaměřený na reflexi vizuálních kultur totalitních minulostí v regionu střední Evropy. Jednotlivá setkání proběhnou 27. a 28. dubna v odpoledních hodinách v prostorách pražské galerie Display a vedena budou osobnostmi, jež se ve své práci dlouhodobě věnují vizuální kultuře totalitní minulosti: filmovou historičkou Natalijí Majsovou (Slovinsko), vizuální teoretičkou Marijou Katalinić (Chorvatsko), historikem umění a filmu Matějem Forejtem (ČR) a teoretičkou kultury Katarzynou Bojarskou (Polsko). Termín pro podávání přihlášek je 11. dubna 2022.

Vizuální kultura představuje významné pole, na němž je totalitní minulost střední Evropy dynamicky vyjednávána. Umělecká díla a jiné tvůrčí projevy z doby totality v ní získávají nové významy a jsou aktualizovány i mobilizovány pro nejrůznější společenské a politické agendy. Vizuální i mentální reprezentace totalitní minulosti zároveň slouží jako bohatý zdroj pro soudobé umělecké projekty a stávají se tvůrčími gesty, v nichž dochází k pronikání historických časů a interpretací.

S cílem prozkoumat blíže komplexní vztahy vizuální kultury, zejména kinematografie a vizuálního umění, a totalitní minulosti vytvořila platforma Fresh Eye dvoudenní sérii workshopů Vizuální kultury totalitní minulosti vedený mezinárodními odborníky na tato témata.

Cyklus čtyř workshopů se uskuteční ve dnech 27. a 28. dubna vždy mezi 15 a 19.30 v prostorách galerie Display (Dittrichova 2, Praha). Jazykem setkání bude angličtina. Kompletní program najdete zde.

PODMÍNKY PŘIHLÁŠENÍ
Zájemci o účast na programu se mohou hlásit na celý dvoudenní cyklus, anebo na jeden vybraný workshopový den, a to prostřednictvím interaktivního formuláře. Součástí formuláře je krátký motivační dopis a životopis. Vybráno bude pro každý den osm účastníků. Program je zájemcům  otevřen zcela zdarma. Deadline pro podávání přihlášek je 11. dubna.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 943

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru