Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » PHIM VIET NAM: Setkání s mladým vietnamským filmem a kulturou

PHIM VIET NAM: Setkání s mladým vietnamským filmem a kulturou

PHIM VIET NAM: Setkání s mladým vietnamským filmem a kulturou
Ve čtvrtek 1. 12. vstoupí do kin a na VOD (DAFilms.cz) komentované pásmo vietnamských autorů a autorek. PHIM VIET NAM přestaví trojici výrazných mladých filmových tvůrců vietnamského původu, kteří prorazili na světových festivalech. Vedle úspěšného krátkého filmu česko-vietnamské autorky Diany Cam Van Nguyen Milý tati je součástí pásma snímek Ticho (r. Pham Tien An) a Nespatřená řeka (r. Pham Ngoc Lan).

Mezinárodní úspěch mladé absolventky FAMU Diany Cam Van Nguyen a jejího krátkého filmu Milý tati nás inspiroval k sestavení pásma tří mezinárodních filmů, které natočili tvůrci vietnamského původu. Vietnamská komunita patří k nejpestřejším a nejaktivnějším v ČR a pásmo Phim Viet Nam oslovuje nejen její různé generace, ale i domácí publikum, které se s ní chce seznámit více do hloubky,“ říká ředitel distribuční společnosti Artcam Films Vít Schmarc. „Vedle tří pozoruhodných filmů nabízíme i verzi pásma s bonusovým rozhovorem, kterého se vedle Diany Cam Van Nguyen zúčastnila hudebnice a performerka Viah a populární blogerka Do Thu Trang (AsiJatka).“

Pásmo Phim Viet Nam předkládá trojici filmů, které natočili mladí tvůrci vietnamského původu. Zatímco Neviditelná řeka nabízí meditativně laděný příběh o emigraci a složitých návratech, Ticho poodhaluje téma domluvených sňatků i postavení žen uvnitř vietnamské společnosti. Milý tati pak skrze suverénní kombinaci animace a hraného filmu vykresluje nejen složitý vztah otce a dcery, ale i konflikt mezi tradicí a modernitou. Všechny filmy, oceněné na mezinárodních festivalech, spojuje vnější perspektiva talentovaných režisérů, kteří nahlížejí na kulturní tradice Vietnamu kritickým okem emigrace.

Pásmo obohacuje trojice rozhovorů, kde režisérka Diana Cam Van Nguyen, hudebnice Viah a blogerka Do Thu Trang (Asijatka.cz) sumarizují otázky spojené s identitou a generační propastí.
Distribuční premiéra: 1. 12. 2022

Phim Viet Nam

Režie: Diana Cam Van Nguyen, Phạm Ngọc Lân, Pham Tien An
Scénář: Diana Cam Van Nguyen, Phạm Ngọc Lân, Pham Tien An
Hrají: Hong Nhung The Thi, Le Hoai Trung, Linh Duong a další
ČR, Vietnam, USA / 2022 / 56/64 minut

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 959

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru