Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Festival Jeden svět Olomouc nabídne debaty se zajímavý hosty a hostkami i bohatý doprovodný program

Festival Jeden svět Olomouc nabídne debaty se zajímavý hosty a hostkami i bohatý doprovodný program

Festival Jeden svět Olomouc nabídne debaty se zajímavý hosty a hostkami i bohatý doprovodný program

Návštěvníci se mohou během festivalu Jeden svět Olomouc těšit nejen na filmy, ale i na bohatý doprovodný program. Připravena je řada koncertů, workshopy a kurzy pro děti i dospělé a výstava, která poběží v rámci celého festivalového týdne.

V pondělí 27. 3. po zahájení a projekci filmu Kuciak: Vražda novináře zahraje v Jazz Tibet Clubu kapela Hele! Kapela nebo spíše hudební projekt je spojení čtyř duší, proto je hudba kapely žánrově velice rozmanitá. Nejvíce je pro ně však charakteristický žánr rock a grunge. Kapela odehrála již mnoho koncertů na několika festivalech včetně Majálesů, Žižkovské noci, Mezi ploty atd. hodí se však i do klubů, barů, pivovarů nebo s akustickou verzí na divadelní dvorky a komorní akce. Již zaplnila pražské Rock café, club Cross a další.

V úterý 28. 3. se mohou návštěvníci těšit na debatu s politologem Tomášem Lebedou, která rozebere, jakou moc má samotný volební systém a jestli je na místě změnit ten náš. Debata proběhne od 18 hodin ve Skautském institutu na Dolním náměstí. Na debatu naváže další koncert, tentokrát kapely The Middle of the Sandwich. Tato multižánrová parta se představí svou tanečně-sentimentální muzikou. Příchozí se mohou těšit na kousky z chystaného debutového alba Zvuky a Vůně, které vyjde na podzim tohoto roku. Koncert proběhne v klubu Variace na Horním náměstí od 21 hodin.

Mezi další doprovodný program patří středeční (29. 3.) Rychlokurz znakového jazyka, který proběhne od 15:30, opět ve Skautském institutu. Od 16:30 se v Divadle na cucky rozjede Dílna mladého novináře, při které si děti budou moci vyzkoušet práci redaktora a natočit si svou vlastní reportáž. Tu povede novinářka z Českého rozhlasu Michaela Vetešková.

Během celého festivalového týdne bude také v obchodním centru Šantovka probíhat výstava Proč jsme to nenahlásili, která ukazuje autentická svědectví obětí sexuálního násilí.

Největší kapelou, která letos ozvláštní festival Jeden svět, bude Lesní zvěř. Hudební trio, jehož členy můžete znát z kapel jako jsou Tata Bojs či Kašpárek v Rohlíku, zahraje ve čtvrtek 30. března od 21 hodin v Jazz Tibet Clubu. Zároveň jde o jedinou část programu, kde si zájemci budou muset zakoupit vstupenku. Ty budou k dispozici na místě, jedna za 100 Kč. Všechny ostatní části doprovodného programu festivalu Jeden svět Olomouc jsou zdarma.

Debatní program: pofilmové debaty se zajímavými hosty a hostkami

Debaty po filmových projekcích se během existence festivalu staly jeho neodmyslitelnou součástí. V letošním roce Jeden svět debatní program výrazně rozšíří – následovat bude téměř po všech projekcích, přičemž každému filmu bude věnována alespoň jedna diskuse. I tentokrát se na nich sejdou velmi zajímaví hosté a zajímavé hostky.

Diváci a divačky se mohou těšit například na debatu k filmu Dívčí gang, který poodhaluje zákulisí mladých influencerů, s youtuberem Lukášem Fritscherem (Lukefry). Dalšími hosty ke středeční a páteční projekci bude novinářka ze slovenského Denníku N Monika Tódová či šéfredaktorka serveru investigace.cz Pavla Holcová.

Pozvání na debatu k filmu Nejdelší odloučení přijal také mladý kandidát na astronauta Jakub Zemek.

Při některých pofilmových debatách budou moci diváci potkat přímo aktéry dokumentárních filmů. Ve středu po projekci filmu To musíte zažít přijdou diskutovat o právech LGBT komunity v Maďarsku ředitel Amnesty International Maďarsko David Vig a Luca Dudits. Ve čtvrtek po projekci filmu Šťastně až na věky budou moci diváci diskutovat s Kristýnou a Mirkem, křesťanským párem, který se ve filmu objevuje.

Všechny informace o vstupenkách jsou dostupné na webu www.jedensvetolomouc.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 940

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru