Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Projekce filmu Lidi + queer stitches + silent disco

Projekce filmu Lidi + queer stitches + silent disco

Projekce filmu Lidi + queer stitches + silent disco

KineDok ve spolupráci s Kreativní Prahou zvou na projekci dokumentu Lidi, queer háčkování s atmosférickým doprovodem DJstva a silent disco, kde zahrají DJs Zlá neděle a Daniel Bašta. Celý program proběhne ve středu 10. května v rámci akce Zabydli džungli na předpolí Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy (Pátkova 2137/5, Praha 8) a je zdarma a English friendly.

Facebooková událost

Harmonogram večera:
18:00 – 20:00 queer stitches s Lenkou Juchelkovou, jako atmosférický doprovod zahraje DJstvo
20:15 projekce dokumentu Lidi a diskuze s Kateř Tureček a dalším hoststvem
21:30 – 23:00 silent disco – DJs Zlá neděle a Daniel Bašta 

LIDI (r. Kateř Tureček, 2022, Česká republika, 47 min.)
Jak žijí trans a nebinární lidé ve světě, který je zvyklý na dvě oddělená pohlaví? Filmový multi-portrét s autobiografickými částmi ukazuje, jak lidé definující se mimo tyto společenské mantinely neustále bojují o své místo. Jak moc například móda a oblečení utváří naše představy o těle a genderu? Film ukazuje, jak je důležité naučit se přemýšlet jinak, abychom byli schopni pochopit nejen situaci, v níž se nachází trans a nebinární lidé, ale ve které se nacházíme jako celá společnost, svázaná určitými, těsně vymezenými představami. Film nás nabádá zamyslet se nad tím, zda je pohlaví skutečně vázané na určité “přirozené” kategorie a jak jsme jej společensky definovali. Bez ohledu na rozdíly a bariéry, které si mezi sebe stavíme, jsme přece nakonec všichni lidmi.

QUEER STITCHES
Queer stitches je klub queer háčkování, jehož cílem je setkávat se, učit se a vzájemně se radikalizovat. Je otevřen začátečníkům i mírně pokročilým a založila ho v roce 2022 Lenka Juchelková.

Facebooková událost

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 98

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru