Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Nový film Miry Fornay bude reprezentovat Českou republiku a Slovensko na Berlinale Co-production Market

Nový film Miry Fornay bude reprezentovat Českou republiku a Slovensko na Berlinale Co-production Market

Nový film Miry Fornay bude reprezentovat Českou republiku a Slovensko na Berlinale Co-production Market
Nový film Miry Fornay Otoč králíka! (Twist the Rabbit) bude reprezentovat Českou republiku a Slovensko na prestižním 21. ročníku Berlinale Co-production Market jako jeden ze 34 filmů vybraných z konkurence 318 snímků z celého světa.

Po loňském vítězství na Berlinale, kde s filmem Mimi získala ocenění Grand Prix v dětské kategorii Generation K plus, se Mira Fornay opět pouští do filmu pro dospělého diváka. Tentokrát se ve filmu Otoč králíka! jedná o dystopický příběh lásky, kde hlavní hrdinka – mladá právnička Leila bojuje za svobodu volby. Filmový děj se odehrává v roce 2052, a ne náhodou je jeho premiéra plánovaná na rok 2025.

Jedná se o paritní koprodukci Česka a Slovenska. Právě na Berlinale (15.–25. 2. 2024) budou producenti spolu s autorkou prezentovat film největším hráčům filmového průmyslu a hledat zahraniční partnery pro koprodukci, distribuci a prodej.

„Jsem velmi ráda, že se nám to podařilo, je to velmi důležitý start pro nový film. Svoboda je základní lidská potřeba a my ji v Evropě považujeme za samozřejmost. Můj nový film bude o lidech, kteří se rozhodli žít jinak, ale nejsou to celebrity nebo slavné osobnosti. V tomto smyslu jsou obyčejní. Bude to sice drama, avšak hlavni postava má velmi odzbrojující humor. Asi i proto, že se jedná o můj nejosobnější film,“ říká Mira Fornay.

Film byl podpořen ve vývoji Státním fondem kinematografie na české straně a Audiovizuálnym fondom na slovenské straně. Vzniká v produkci Cineart Tv Prague (Viktor Schwarcz, Natália Pavlove) za českou stranu a MIRAFOX za Slovensko.

Producent Viktor Schwarcz k projektu uvádí: S Mirou Fornay spolupracujeme již na čtvrtém celovečerním filmu. Vždy se jednalo o evropskou koprodukci. O kvalitě těchto filmů hovoří domácí, ale hlavně mezinárodní ocenění a festivalové účasti z těch nejprestižnějších: Lištičky uvedeny v rámci Critics Week Venice IFF 2009, Můj pes Killer vítěz Tiger award IFF Rotterdamu 2013, EFA nominations. Její filmy byly uvedeny na desítkách zahraničních festivalů. Mira Fornay je tvůrce – autor, který stále hledá nové cesty filmového vyjádření kontroverzních témat. Experimentuje nejen s obsahem, ale též s formou filmové řeči.“

Producentka Natália Pavlove dodává: „Těšíme se, že na Berlinale potkáme potenciální spolupracovníky, kteří se ztotožňují s naší vizí natočit film, který je nejen silný svými tématy a sdělením, ale i ekologicky zodpovědný. Zelené natáčení je v rámci naší produkce prioritou.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 948

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru