Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » 3. Visegrad Film Forum znovu uvítá uznávané filmové profesionály

3. Visegrad Film Forum znovu uvítá uznávané filmové profesionály

3. Visegrad Film Forum znovu uvítá uznávané filmové profesionály
POZVÁNKA na Visegrad Film Forum (11.–15. 3. 2014, Bratislava) – JANA BÉBAROVÁ – 

Březen – za kamna vlezem. Anebo – do Blavy jedem! Tamní Vysoká škola múzických umění bude totiž již potřetí hostit Visegrad Film Forum, které je mezinárodní networkingovou a vzdělávací platformou pro začínající filmové profesionály. Zvážit cestu sem by tak měli všichni mladí a zapálení filmaři, studenti a filmoví nadšenci, kteří zde budou mít jedinečnou příležitost k neformálnímu seznamování se špičkami ve svém oboru.

Mezi dosud potvrzenými vzácnými hosty, kteří na bratislavském VFF povedou přednášky a workshopy, je například rakouský kameraman Christian Berger, který je ve světe znám především jako spolupracovník Michaela Hanekeho, za jehož Bílou stuhu (2009) byl v kameramanské kategorii nominován na Oscara. 

Další z hostů, polský scénograf Allan Starski, se pyšní Oscarem za výpravu k Spielbergovu Schindlerovu seznamu (1993) a spoluprací s dalšími světovými režiséry formátu Romana Polanskiho, Andrzeje Wajdy či Agnieszky Holland. Paula Cronina, který jako lektor scenáristiky působí na New York School of Visual Arts a London Film School, mnozí jistě znají jako autora výjimečné knihy rozhovorů s Wernerem Herzogem Herzog on Herzog, případně publikace Lessons with Kiarostami.

War PhotographerZe Švýcarska na Slovensko zavítá dokumentarista Christian Frei, nominovaný na Oscara za snímek Válečný fotograf (2001). Frei bude na VFF s přítomnými návštěvníky diskutovat na téma „autenticita v dokumentárním filmu“. Zajímavé podněty do debaty jistě přinese i výkonný ředitel Eurimages Roberto Olla, který se s mladými profesionály v oboru přijede podělit o své zkušenosti a vášeň pro nezávislý film. Zkušená polská producentka Ewa Puszczynska s patnáctiletou praxí ve společnosti Opus Film povede masterclass na téma „produkce jako umělecké dílo“, v níž jistě přijde na řadu i zmínka o její spolupráci na loni hojně diskutovaném snímku Futurologický kongres.

Bratislava bude od 11. do 15. března místem sekání studentů a lektorů z partnerských škol VŠMÚ, a to pražské FAMU, záhřebské ADU, lublaňské AGRFT, litevské LMTA ve Vilniusu, PWSFTViT v polské Lodži , budapešťské SZFE a bukurešťské UNATC.

O akreditace na VFF můžete žádat ještě do 7. března (zde). Tak neváhejte!

Pro více informací o 3. ročníku VFF navštivte web nebo sledujte jejich Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 283

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru