Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Letošní PAF – Peter Greenaway, Alva Noto, Tomáš Pospiszyl a další

Letošní PAF – Peter Greenaway, Alva Noto, Tomáš Pospiszyl a další

25. 10. byla spuštěna akreditace a rezervace vstupenek na letošní Přehlídku animovaného filmu, neboli PAF, která se uskuteční od čtvrtka 9. 12. do neděle 12. 12. v Olomouci. Z mnohého zajímavého prozatím vybíráme pouze několik jmen, která tvoří jen nepatrnou, i když zároveň důležitou část nabitého programu.

PAF navštíví teoretik výtvarného umění Tomáš Pospiszyl, který si připravuje prezentaci o ikoně meziválečných avantgard, „barevné hudby“ a českého audiovizuálního umění Zdeňku Pešánkovi (1896–1965).

Hlavním hostem sekce Barevná hudba bude zvukový umělec, hudebník Alva Noto, který vedle Ryoji Ikedy a mnoha dalších umělců spolupracoval v poslední době například s Blixou Bargeldem (album Mimikry – 2010). Audiovizuální koncert se uskuteční v kině Metropol v pátek 10. 12.

Nemalou pozornost bude jistě poutat návštěva britského filmového režiséra a výtvarného umělce Petera Greenawaye. Ten bude po Priitu Pärnovi, Georgesi Schwizgebelovi, Gerritu van Dijkovi, Peteru Kubelkovi či Ivanu Ladislavu Galetovi letos vybraným tvůrcem sekce PAF KULT. Greenaway uvede svůj film Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec. Promluví o vlastních instalačních projektech, VJingu a dalších možnostech animace a filmu.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Komentáře (1)

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru