Zde se nacházíte: 25fps » Světový film » Píše se

Píše se

PÍŠE SE – LUCIE KLEVAROVÁ –

Boxoffice

(Boxoffice je magazín o filmovém průmyslu oddaný kinařskému bussinesu. Vychází již od roku 1920 a má stálý okruh čtenářů, hlavně z řad majitelů kin a filmových profesionálů.)

Remake Souboje titánů v 3D?

Boxoffice přináší krátký rozhovor s Louisem Leterrierem, režisérem remaku Souboj titánů (Clash of the Titans), který si českou premiéru odbude již 8. dubna tohoto roku. Leterrier v rozhovoru odhaluje, zda budou mít diváci možnost užít si archetypální střet lidí a bohů nyní v tak oblíbeném formátu 3D. „Nyní to právě testujeme. Problém je, že vše chceme udělat správně. (…) Spolupracujeme s lidmi, kteří dělali některé záběry v Avatarovi. (…) Takže jestli to bude vypadat dobře, až provedeme konverzi zkušebních záběrů do 3D, bude to parádní jízda. (…) Jestli budou Titáni v 3D, budeme vědět s jistotou až během února. Jsem napnutý. Myslím, že to bude fungovat.“

Zdroj obr.: www.aceshowbiz.com

DOSTUPNÉ NA WWW: http://boxoffice.com/featured_stories/2010/01/exclusive-titans-in-3d.php

OFICIÁLNÍ STRÁNKY FILMU: http://clash-of-the-titans.warnerbros.com/

Cineaste

(Americký nezávislý filmový čtvrtletník založený roku 1967 se soustředí na recenze, hloubkové analýzy a rozhovory.)

The Maid

Megan Ratner napsala pro Cineaste recenzi snímku The Maid, druhého režijního počinu chilského režiséra Sebastiána Silvy. Film zobrazuje životní peripetie služebné Raquel (Catalina Saavedra), která je po třiadvaceti letech práce pro jedinou rodinu udolána tímto psychicky náročným zaměstnáním. Součástí rodinného života, ale vždy kousek stranou, služebné fungují ve stínu, ve světě plném velké zodpovědnosti, leč malé osobní autority. Děti vyrostou a odstěhují se, rodiče se vyvíjejí, služebné zůstávají neměnné, fakticky vázané na dům. Pilar (Claudia Celedón), hlava rodiny, chce najmout pracovní sílu navíc, ovšem Raquel, snažící se udržet si stávající výhradní pozici v domácnosti, odrazuje nové služebné s rostoucí agresivitou. Postava Raquel vychází z reálného předobrazu, inspirací byla služebná, která v režisérově mládí se Silvovými bydlela. Odstěhovala se předloni, krátce po zhlédnutí Silvova filmu. The Maid byl oceněn na loňském festivalu Sundance.

Zdroj obr.: www.impawards.com

DOSTUPNÉ NA WWW: http://www.cineaste.com/articles/the-maid

OFICIÁLNÍ STRÁNKY FILMU: http://www.themaidmovie.com/

Film Journal International

(Americký filmový magazín se zvláštním důrazem na kinopremiéry. V roce 2009 oslavil 75. výročí vzniku.)

Stvoření podle Darwina

Ray Bennettt pro Film Journal píše o snímku Creation, biografii Charlese Darwina. Film Jona Amiela (Návrat Sommersbyho, Past, Jádro) se zaměřuje na kritické období vědcova života, rok 1859 a publikování jeho studie O původu druhů. Jedná se o příběh geniálního muže jistého si svými vědeckými dovednostmi, leč mučeného nejen výčitkami nad ztrátou milovaného dítěte, ale i víry. Darwinovo odhodlání studii vydat je denně konfrontováno s dogmatickými názory jeho nábožensky založené manželky Emmy. Ústředním motivem je úchvatné dilema mezi prosazením vlastního přesvědčení a oddaností a respektem k životnímu partnerovi. Manžele Darwinovy ztvárnil skutečný pár, Paul Bettany a Jennifer Connelly. Fakta snímek čerpá z vědcovy biografie Annie’s Box, kterou napsal jeho pra-pra-pravnuk Randal Keynes. Creation, zasazený do prostředí okouzlujícího anglického venkova, je hluboce lidským filmem se skvělými hereckými výkony.

Zdroj obr.: www.aceshowbiz.com

DOSTUPNÉ NA WWW: http://www.filmjournal.com/filmjournal/content_display/reviews/specialty-releases/e3id183d5e80b48e57c37294ddb1f0d1a94

OFICIÁLNÍ STRÁNKY FILMU: http://creationthemovie.com/

Variety

(Newyorský bulvární plátek založený roku 1905 věnující se krom filmu a televize i divadlu či hudbě.)

Avatar 4D? V Koreji běžně

Han Sunhee pro týdeník Variety píše o fenoménu 4D. Pokud Avatar ve formátu 3D není dost, co takhle 4D? Krom 3D zážitku divák během 162 minut filmové stopáže prožije více jak 30 efektů zahrnujících pohyby sedadel, odér výbušnin, kropení vodou, laserová světla a vítr. Navzdory o poznání vyšší ceně ($15.80 za lístek, normální pak jen $6.90) jsou projekce pravidelně vyprodány. Formát 4D pro Korejce není novinkou, místní přední řetězec multiplexů CJ-CGV začal s 4D projekcemi již loni v sále o kapacitě 88 míst snímkem Cesta do středu země. Ale až díky úspěchu Avatara otevřela CJ-CGV další tři „4Dplexy“. „Nikde ve světě nemá naše CGV 4D kino obdoby, jen u nás je filmový titul požitkem všech pěti smyslů,“ říká Kim Daehee, mluvčí CJ-CGV. Američané samozřejmě závidí, proto již losangeleská společnost Animation Picture CO. se CJ-CGV pilně jedná o spolupráci.

Zdroj obr.: www.aceshowbiz.com

DOSTUPNÉ NA WWW: http://www.variety.com/article/VR1118014803.html?categoryid=19&cs=1&ref=bd_int&ref=mv

OFICIÁLNÍ STRÁNKY FILMU: http://www.avatarmovie.com/index.html

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 22

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru