Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Dokumentární Ji.hlava: 25.-30.10.

Dokumentární Ji.hlava: 25.-30.10.

Už jen měsíc zbývá do začátku jubilejního 15. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě. Ten láká opravdu bohatou nabídkou, ze které byla přitom odtajněna zatím jen část.

Všechny podoby současného světového a domácího dokumentu nabídnou tradiční sekce, ale oproti předchozím ročníkům přibudou i novinky, ať už soutěžní výstava nejkrásnějších festivalových plakátů, představení toho nejzajímavějšího ze současné rozhlasové tvorby nebo Inspirační fórum. Festival opět nabídne také seminář tvůrčího psaní o dokumentárním filmu Média a dokument.

Jedním z hostů festivalu bude Basilia Martína Patina, pozoruhodný tvůrce ohledávající svou tvorbou zaměřenou na frankistický režim problematický prostor mezi dokumentem a fikcí. Na 15. MFDF Ji.hlava bude za účasti klíčového představitele videoartu Woodyho Vasulky představena a pokřtěna monografie Lenky Dohnalové s názvem Woody Vasulka, dialog s démony nástrojů, která se věnuje tvorbě tohoto brněnského rodáka.

U příležitosti Světového dne audiovizuálního dědictví se bude v Ji.hlavě promítat unikátní film Herberta Pontinga Velké bílé ticho z roku 1924 o polární výpravě britské antarktické vědecké expedice vedené kapitánem Robertem Scottem. Národní archiv Britského filmového institutu letos získal za restauraci tohoto filmu nejvyšší cenu Federace komerčních audiovizuálních knihoven.

Pokud chcete vědět více, můžete se podívat na programovou ochutnávku. Na webu naleznete samozřejmě také informace o akreditaci (do 10. 10. za zvýhodněnou cenu), ubytování (rovněž), a také zajímavou možnost podpořit festival.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 279

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru