Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Fresh Film Fest 2011 – den třetí: Kung-fu, plamenomet a odťaté končetiny

Fresh Film Fest 2011 – den třetí: Kung-fu, plamenomet a odťaté končetiny

FESTIVALY: Fresh Film Fest – ONDŘEJ J. KOSNAR –

I třetí den Fresh Film Festu přinesl zajímavé filmové příspěvky. V soutěžní sekci Fresh Czech se představily čtyři studentské filmy z kateder FAMU.

Den draka Michala Reicha je poměrně zábavným pokusem o žánrovku s přesahem, přičemž sahá k pro nás natolik netypickému žánru, jako je kung-fu film. Snímku by neškodila větší propracovanost, nadhled a možná i méně důsledná vazba na zahraniční vzory.

Rousek Tomáše Kleina je pak beze slova odvyprávěnou povídkou o starém muži, jehož žena právě zemřela a on se zabarikáduje s mrtvolou v bytě. I přes zajímavou premisu asi nejslabší z celé uvedené čtveřice, a to jak po stránce režijní, tak ryze technické.

Naopak asi nejzajímavějším se ukázala vztahová konverzačka polského rodáka Tomasze Wińskiho Příznaky. Zajímavě rozehrané téma, které zaujme i přes lehce natáhnutou stopáž, je režijně velmi povedené.

Čtveřici pak uzavíral Advent Petra Hátleho, hořkosladká mozaika ukazující bizarní panoptikum postaviček žijících na pražské periferii v předvánočním čase.

Večer pak ve Světozoru proběhla projekce soutěžního amerického nezávislého snímku Bellflower. V podstatě guerillovým způsobem natáčený film, jehož režisér zastavil vlastní dům, aby ho mohl realizovat, se ukázal být nadmíru zajímavým počinem. Atmosférické drama, které si i přes poměrně vysokou míru stylizace dokázalo uchovat až bolestivě realistický pohled na život, a i když mu paradoxně lehce ubíral vygradovaný závěr, jedná se o natolik sympatický film, že mu lze těch pár nedostatků celkem lehce odpustit.

Po Bellfloweru následoval snímek Hwanghae současné naděje jihokorejské kinematografie Na Hong-jina. Brutální thriller, ve kterém si skupiny lidí a několik jednotlivců dělají spoustu nepěkných věcí různými ostrými předměty (většinou kuchyňskými noži a sekyrami) a jenž přes nepopiratelnou režijní brilanci selhává ve snaze o osudovost příběhu, který rozehrává sice s velkou pečlivostí, ale nedokáže strhnout natolik, aby se film stal něčím jiným než pouze výbornou řemeslnou prací.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru