Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Kino na Hranici – den pátý a šestý

Kino na Hranici – den pátý a šestý

FESTIVALY: Kino na Hranici – MILAN HAIN –

Prvomájový program Kina na Hranici se navzdory ne zcela příznivému počasí vydařil. Těšínské publikum, odhadem ze tří čtvrtin tvořené Poláky, pozitivně reagovalo například na dokument Osadné (2009), zaznamenávající cestu představitelů malé východoslovenské vesničky do Evropského parlamentu v Bruselu, nebo nedávný akční hit Kajínek (2010). Na něm však diváci neoceňovali ani tak jeho filmové kvality (které jsou přinejmenším diskutabilní) jako účast populárního polského herce Boguslawa Lindy. Jeho první scéna se setkala s bouřlivým potleskem, první replika zase – kvůli dabingu – s pobaveným smíchem. S vlažnějším přijetím se muselo spokojit drama Martina Hollého Noční jazdci (1981), které se pokusilo transponovat tradiční westernový konflikt dvou silných osobností stojících na opačných stranách zákona do tatranských lokací. Celý včerejší program pak vyvrcholil projekcemi Trojanova Občanského průkazu (2011) a slavným hororem Romana Polanského Rosemary má děťátko (1968).

Přehlídka pokračuje ještě v dalších dvou dnech – těšit se můžete například na snímky Otakara Vávry (např. Evropa tančila valčík nebo Moje Praha), visegrádské „westerny“ (Smrt v sedle Jindřicha Poláka nebo Vláčilovy Stíny horkého léta) či polské, slovenské a české novinky (namátkou Nesvatbov, Habermannův mlýn, Essential Killing Jerzyho Skolimowského nebo Tango s komármi Miloslava Luthera, dalšího tvůrce, jehož retrospektivu Kino na Hranici na letošek připravilo).

Někdy v průběhu následujícího týdne vám nabídneme stručné ohlédnutí za celou přehlídkou. Do té doby můžete aktuální informace najít například na Facebooku Kina na Hranici. Fotografie k prohlédnutí najdete zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 133

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru