Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Kino na Hranici – den čtvrtý: Osadné, Rosemary má děťátko a Fiordmoss

Kino na Hranici – den čtvrtý: Osadné, Rosemary má děťátko a Fiordmoss

FESTIVALY: Kino na Hranici – JANA BÉBAROVÁ –

Těšínské Kino na Hranici se dnes přehouplo do své druhé poloviny. Po včerejším vřelém přijetí 3 sezón v pekle režiséra Tomáše Mašína Havlova Odcházení, které sledovalo do posledního místa naplněné kino Central, bude dnešní „aktuální“ část programu patřit Ženám v pokušení, Kajínkovi a Občanskému průkazu.

Ze slovenských novinek budou představeny dokumentární snímky Ilja (2009) o slovenském skladateli filmové hudby Iljovi Zelenkovi v režii Ivana Ostrochovského Osadné Marko Škopa.

Aktuální filmová tvorba z Polska bude zastoupena filmem Mlýn a kříž Lecha Majewskiho, který vznikl podle stejnojmenné monografie o obraze Pietera Bruegela st. „Křížová cesta“, a na němž se kameramansky podílel Adam Sikora, kterému je v Těšíně věnována jedna z retrospektivně zaměřených sekcí.

V rámci hlavní tematické, westernové sekce Středoevropské žánrové kino si diváci mohou dopoledne vychutnat Nočné jazdce (1981) Martina Hollého s Radoslavem Brzobohatým a Michalem Dočolomanským v hlavních rolích, v podvečer dvojici snímků Zdeňka Sirového, krátkometrážní Kaňon samé zlato (1971) a celovečerní Cestu na jihozápad (1989) a večer polský western Právo a pěst režisérů Jerzy HoffmanaEdwarda Skórzewskiho.

Retrospektiva bratří Lutherů nabídne Wajdovu adaptaci divadelní hry Stanislawa Przybyszewského s francouzským hercem Gérardem Depardieu názvanou Danton (1983), na které se jako kameraman podílel Igor Luther. Tvorba jeho o tři roky mladšího bratra, režiséra Miloslava bude zastoupena snímkem Zabudnite na Mozarta (1985).

Velkým lákadlem dnešního večera bude hollywoodský hit Romana Polanskiho Rosemary má děťátko, k němuž složil hudbu jeho blízký přítel, polský skladatel Krzysztof Komeda, a poté večerní koncert Fiordmoss na Těšínském zámku.

Aktuální program naleznete zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 283

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru