Zde se nacházíte: 25fps » Rozhledy » NATIONAL TELEVISION AWARDS 2011

NATIONAL TELEVISION AWARDS 2011

TV: NATIONAL TELEVISION AWARDS 2011 – JANA JEDLIČKOVÁ –

Ve středu večer se v londýnské O2 Aréně konala další z ceremonií, na kterých se udílejí britské televizní ceny, tzv. National Television Awards (pozn. autorky: Národní televizní ceny). Průvodcem večera se již po několikáté stal ostřílený britský televizní a rozhlasový moderátor Dermot OʼLeary, známý britským divákům a divačkám především ze soutěžního pořadu The X Factor a tematického magazínu Big Brotherʼs Little Brother. Známé televizní tváře, oblíbené seriály, soutěže a magazíny soutěžily celkem ve třinácti kategoriích, do kterých jsou nominovány vybrané pořady vysílané v britské televizi. Cenu z National Television Awards si tak mohou odnést i herci a herečky, případně pořady, které nejsou vyrobeny přímo ve Spojeném království.

Největší úspěch večera zaznamenala oblíbená (a nejsledovanější) mýdlová opera EastEnders, která v britských anketách a soutěžích vítězí pravidelně. V konkurenci dalších populárních soap oper Emmerdale, Hollyoaks a Coronation Street získala cenu za nejoblíbenější mýdlovou operu. V kategorii nejoblíbenějšího herce nebo herečky v soap opeře zvítězila za roli Stacey Branning Lacey Turner, taktéž z EastEnders. Poslední vítěznou kategorií pro tuto soap se stal nováček roku, kde se prosadil Ricky Norwood. Další stálicí ve vítězných žebříčcích National Television Awards je duo herců a v současnosti především moderátorů soutěžního pořadu The X Factor Anthony McPartlin a Declan Donnelly alias Ant a Dec, kteří jako nejoblíbenější moderátoři převzali sošku už po desáté v řadě. V kategorii soutěžního pořadu zvítězil The X Factor, nejoblíbenějším tematickým magazínem se stalo This Morning, sošku za nejoblíbenější zábavní pořad získala reality show ve stylu Ztracených (Lost) a Trosečníka (Survivor) pro celebrity Iʼm A Celebrity… Get Me Out Of Here!, v kategorii zábavního pořadu pro změnu zvítězil motoristický zábavný pořad Top Gear. Mezi britkomy zvítězil kritikou vyzdvihovaný ve Španělsku se odehrávající Benidorm, v kategorii Digital Choice vyhrál v konkurenci amerických Glee a britské reality show Peter Andre: The Next Chapter svérázný looserovský britkom The Inbetweeners. Nejoblíbenějším dramatem se stalo Waterloo Road, které porazilo sci-fi Pán času (Doctor Who), detektivní seriál Sherlock i britské Shameless. Nejoblíbenějším hercem v dramatickém seriálu se stal David Jason z detektivní série Inspektor Frost (A Touch Of Frost). Mezi pravidelná ocenění, která National Television Awards udílejí, patří také zvláštní uznání. Letos ho obdržel Bruce Forsyth, britský televizní moderátor nejrůznějších variety show a soutěžních pořadů.

Nominace na National Television Awards probíhají ve dvou kolech. Pořadatel ceremonie, první britská komerční televize ITV, uspořádá širší výběr herců, hereček a televizních pořadů, diváci a divačky posléze do užšího výběru nominují svoje oblíbené kandidáty a kandidátky. Z užšího výběru nominovaných pak divácká obec hlasuje pro svoje „vyvolené“. National Television Awards jsou tak anketou diváckou.

National Television Awards 2011 – Nominace nejoblíbenějších pořadů

TALENTOVÁ SHOW

Britainʼ Got Talent

Strictly Come Dancing

Dancing On Ice

The X Factor


KOMEDIÁLNÍ POŘAD

Benidorm

Michael McIntyreʼs Comedy Roadshow

Harry Hillʼs TV Burp

Outnumbered


TELEVIZNÍ DRAMA

Doctor Who / Pán času

Sherlock

Shameless

Waterloo Road


NEJOBLÍBENĚJŠÍ HEREC/HEREČKA V DRAMATICKÉM SERIÁLU

Benedict Cumberbatch (Sherlock, Sherlock Holmes)

David Jason (Inspektor Frost / A Touch of Frost, DI Frost)

Philip Glenister (Ashes To Ahes, DCI Gene Hunt)

Matt Smith (Doctor Who, Doktor)


DIGITAL CHOICE

Glee (FOX, USA)

The Inbetweeners (ITV, Velká Británie)

Peter Andre: The Next Chapter


FAKTUÁLNÍ POŘAD

Celebrity MasterChef

Top Gear

Junior Apprentice

Who Do You Think You Are?


SOAP OPERA

Coronation Street

Emmerdale

EastEnders

Hollyoaks


NEJOBLÍBENĚJŠÍ HEREC/HEREČKA V SOAP OPEŘE

Katherine Kelly (Coronation Street, Becky McDonald)

Danny Miller (Emmerdale, Aaron Livesy)

Steve McFadden (EastEnders, Phil Mitchell)

Lacey Turner (EastEnders, Stacey Branning)


TEMATICKÝ TELEVIZNÍ MAGAZÍN

BBC Breakfast

This Morning

Loose Women


TELEVIZNÍ NOVÁČEK

Olga Fedori (Holby City, Frieda Petrenko)

Ricky Norwood (EastEnders, Fatboy)

Paula Lane (Coronation Street, Kylie Turner)

Marc Silcock (Emmerdale, Jackson Walsh)


ZÁBAVNÍ POŘAD

Big Brother

Mock The Week

Iʼm A Celebrity… Get Me Out Of Here

QI


MODERÁTOR/KA ZÁBAVNÍHO POŘADU

Ant & Dec

Paul OʼGrady

Davina McCall

Dermot OʼLeary


ZVLÁŠTNÍ UZNÁNÍ

Bruce Forsyth


Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 77

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru