Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Provozní pauza Metropolu je u konce

Provozní pauza Metropolu je u konce

Jestliže jste celý uplynulý měsíc netrpělivě čekali na to, co nabídnou noví provozovatelé posledního klasického olomouckého kina Metropol, pak právě nastala vaše chvíle. V pátek 11. února 2011 od 19:00 se můžete přijít podívat na vlastní oči, v prostoru kina totiž proběhne slavnostní znovuotevření. Na programu večera je představení reprezentačního spotu, který se pod taktovkou Marka Partyše vytvářel v sobotu 5. února a na němž se aktivně podílelo přibližně sto fanoušků. Tematicky se natáčení drželo sloganu Vaše domácí kino. Účastníci tak mohli přijít v županech, nočních košilích nebo s plyšáky a oblíbenými knihami. Hlavního hrdinu spotu ztvárnil Alois Pešek, herec z Divadla Tramtárie. „Natáčení mohlo vzhledem k pestrým kostýmům publika působit absurdně, ale skutečnost, že se nám podařilo relativně na poslední chvíli dostat do kina chladného únorového rána asi stovku lidí, beru jako skvělou zprávu o tom, že Metropol není lidem lhostejný,“ uvedla PR manažerka kina Michaela Hečková.

Otevíracím celovečerním snímkem Metropolu bude Seriózní muž bratří Coenů, kterého si návštěvníci sami vybrali prostřednictvím speciálního filmového jukeboxu. Hlasovalo pro něj celkem sto patnáct potenciálních diváků. Hlavní částí znovuotevření je ale „odkrytí“ zrekonstruovaného prostoru foyer včetně nové kavárny s celodenním provozem a dětským koutkem slibujícím profesionální hlídání dětí. Nově bude k dispozici také archiv starých plakátů, filmových časopisů a novinových článků týkajících se olomouckého kina. Hlavní cíl Metropolu je tedy jasný: zpříjemnit návštěvu, nabídnout zájemcům víc než pouhý film…

Pokud vám slavnostní znovuotevření nebude stačit, speciální program pokračuje i nadále. V pondělí 14. února proběhne valentýnský den, a to s dokumentem Slepé lásky (režie: Juraj Lehotský, 2008) a oscarovým filmem Zkrocená hora (režie: Ang Lee, 2005). Do budoucna se pak připravují například cykly Metrocool pro mladé diváky nebo Focus Evropa.

Foto: Irena Boháčová (natáčení spotu, znovuotevření), Lucie Zubková (znovuotevření)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 79

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru