Zde se nacházíte: 25fps » Experimentální film » GIQA 2

GIQA 2

GIQA 2

EXPERIMENTÁLNÍ FILM – GALERIE – GIQA2 (Glare Inland, Quiet Attachment 2) – FUTURA, Praha, 24. 7. – 26. 8. 2012 – MARIE MEIXNEROVÁ – 

 Stěny horního patra FUTURY zchladly kancelářskou šedí a zaplavily je objekty svými názvy jakoby vyjmuté ze soudního registru: 1A, 1B, 1C, bez názvu; 5A, bez názvu; Tyčky: třída A ad. Po třech letech opět do Prahy zavítal se samostatnou (nebo technicky vzato „téměř“ samostatnou) výstavou Martin Kohout, mladý český umělec, který od roku 2008 působí v sousedním Německu.

Nejsignifikantnějším rysem Kohoutovy práce je patrně její metaúrovňovost a především promyšlená mnohovrstevnatost, nabízející svým recipientům řadu paralelních a často kontradiktorických interpretačních úrovní. U ručně vyráběných tyček a elastomerových zábradlí je bezesporu jednou z nich také ohledávání komunikačních možností materiálu jakožto nosiče informace. Právě proto se vyplatí na výstavu zajít osobně a nespoléhat na dokumentaci jednotlivých děl např. na internetu. Bezprostřední kontakt s díly je zde totiž zásadní, sebelepším popisem či fotografií nenahraditelný a navzdory předchozí přípravě pořád stejně šokující.

Jak napovídá název končící číslovkou, výstava Glare Inland, Quiet Attachment 2 je z části pokračováním a zčásti reinstalací výstavy, která proběhla loni na jaře v Kohoutově domovské galerii Exile v Berlíně. Stejně jako tehdy je její součástí také typograficky zpracovaný leták, na němž se podíleli Kohoutovi dlouhodobí spolupracovníci a spřízněné duše – grafický designer Rasmus Emanuel Svensson a teoretik Palo Fabuš. Z jeho aktualizované verze se vtipně dozvíme, která díla byla pro GIQA2 vynechána, a která naopak přibyla. Rekontextualizace Kohoutových prací pak může být pro návštěvníka branou k jejich pozměněnému vnímání, respektive k akcentování odlišných interpretačních úrovní.

Výstava je ke zhlédnutí do 26. srpna ve smíchovském Centru pro současné umění FUTURA.

GIQA2 (Glare Inland, Quiet Attachment 2) – FUTURA, Praha, 24. 7. – 26. 8. 2012

futuraproject.cz

martinkohout.com

Zdroj náhledového obrázku: futuraproject.com 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 181

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru