Zde se nacházíte: 25fps » Festivaly a přehlídky » MFF Santa Barbara

MFF Santa Barbara

FESTIVALY: MFF Santa Barbara – MILAN HAIN –

Ve čtvrtek 26. ledna byl projekcí dramatu Darling Companion scenáristy a režiséra Lawrence Kasdana odstartován Mezinárodní filmový festival v Santa Barbaře. Prestižní přehlídka světové kinematografie se v malebném kalifornském městě odehrává již po sedmadvacáté.

Během jedenácti festivalových dní budou v Santa Barbaře promítnuty přibližně dvě stovky filmů. Festival nepokrývá pouze celovečerní hranou produkci, ale v rámci specializovaných sekcí se zaměřuje i na krátkometrážní, animovanou či dokumentární tvorbu. V nově založené sekci CINEMA NOUVEAU budou představeny snímky začínajících francouzských tvůrců. V rámci programového bloku CINESONIC bude promítnuto devět filmů o významných světových hudebnících. Do téže sekce spadá i speciální projekce Murnauova Fausta (1926) s živým hudebním doprovodem místní artrockové skupiny Gardens & Villa, která se uskuteční v sobotu 4. února. Z archivu společnosti Warner Bros. byly vybrány tři klasické snímky, které budou představeny v digitálně restaurovaných kopiích. Konkrétně se jedná o Mechanický pomeranč Stanleyho Kubricka, multioscarového Bena Hura Williama Wylera a Nebezpečné známosti Stephena Frearse. Miniretrospektiva Lawrence Kasdana láká na neo-noir Žár těla, u nás nedoceněný „reunion“ film Velké rozčarování a pozoruhodné, výborně obsazené drama Grand Canyon. Českou účast v Santa Barbaře zajistí rotoskopický Alois Nebel. Další programové sekce se zaměří mj. na současný nezávislý film, španělskou a latinskoamerickou kinematografii nebo filmy o sportu či přírodě.

Z řady hvězdných hostů, kteří se na festivalu vystřídají, jmenujme Martina Scorseseho, který převezme hlavní cenu nazvanou American Riviera, dále Rooney Maru, Andyho Serkise a Shailene Woodley (všichni obdrží Virtuoso Award) nebo hlavní protagonisty filmu The Artist Jeana Dujardina a Bérénice Bejo, kteří dostanou Vanguard Award. Kromě filmových představení a společenských akcí festival nabízí řadu diskuzních panelů či výlet pro 4 000 (!) školáků na projekci Ranga, jež bude následována diskuzí s režisérem Gorem Verbinskim.

Reportáž z festivalu společně s komentovaným výběrem nejzajímavějších filmů nabídneme na našich stránkách v první polovině února.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 133

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru