Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Den bílé hole: zdarma streamujeme Slepé lásky

Den bílé hole: zdarma streamujeme Slepé lásky

Den bílé hole: zdarma streamujeme Slepé lásky

Ve spolupráci s DAFilms.cz vám opět přinášíme exkluzivní stream. Tentokrát se jedná o oceňovaný dokument slovenského režiséra Juraje Lehotského Slepé lásky o lásce mezi nevidomými lidmi. Juraj Lehotský DAFilms.cz k filmu poskytl exkluzivní rozhovor, který si můžete přečíst zde.

U příležitosti dnešního mezinárodního Dne bílé hole (15. 10.) DAFilms.cz dále nabízí online zdarma ke zhlédnutí další čtyři snímky, které spojuje tematika sledování života nevidomých. Až do neděle 20. 10. budou vedle Slepých lásek rovněž zdarma ke zhlédnutí dokument Miroslava Janka Nespatřené (1997) o nevidomých školácích dokumentující svůj svět s fotoaparátem v ruce, francouzsko-italsko-švýcarský film o světle, vidění a vnímání Jour de nuit (2000) a dva krátkometrážní snímky, polský Popatrz (2008) a dánský Master Chen lives on 88 Lucky Stree (2010).

Jaký je život ve tmě? Jak „vidí“ svět ti, kteří se nemohou spolehnout na svůj zrak? Výběr pěti jedinečných dokumentů spojuje zájem filmové kamery nahlédnout do životů nevidomých a odejmout část tmy i nejistoty, které v nich nacházíme. Pohled na uměleckou tvorbu, zrychlování globální společnosti i problémy rodinných a mileneckých vztahů doplňují silné příběhy hlavních protagonistů jednoho hraného, krátkometrážního a tří celovečerních dokumentů. Uvedení snímků zdarma je součástí oslav 15. října jako mezinárodního Dne bílé hole, jehož ideu – upozornění na život nevidomých – prostřednictvím online streamování nově rozvíjí.

 

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru