Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Mezipatra znovu v Olomouci

Mezipatra znovu v Olomouci

Mezipatra znovu v Olomouci
FESTIVALY: Mezipatra – LUCIE ZUBKOVÁ –

Vyhlášený filmový festival Mezipatra, který se věnuje gay, lesbickým, bisexuálním, trans a queer tématům, tradičně dorazí i do Olomouce. Prostřednictvím třídenních ozvěn, konajících se od 22. až do 24. listopadu 2013Divadle hudby, představí vybrané snímky, které mohli zájemci zhlédnout o pár dní dříve v Praze nebo v Brně (kde jsou momentálně v plném proudu). A co je poselstvím Mezipater? Jak se píše na webových stránkách, festival se snaží upozornit na „neoddělitelnost intimního a společenského, jednotlivce a společnosti a nabízí vyvážené zobrazení postav, které jsou v mainstreamové kultuře a médiích obvykle plné stereotypů a klišé.“

mezipatraOrganizace olomoucké odnože se ujalo občanské sdružení OLLOVE, které vzniklo se záměrem pořádat kulturní a společenské akce směřující k otevřenější a tolerantnější společnosti (nejnověji např. kurz tance pro páry stejného pohlaví, dále odborné i popularizační přednášky Queer beer apod.). Krom filmů do programu začlenili divadelní představení libereckého Divadla F. X. Šaldy s názvem Přísně tajné: Hrubá nemravnost aneb Jak Alan zachránil svět a narostly mu kozy, queer improligu, které se ujmou improvizační soubory O.Li.V.Y. a DŽEM (aneb odveta brněnských Mezipater) či návštěvníky oblíbenou oldies party v klubu Diva.

Co se týče snímků, promítnuty budou dva celovečerní filmy a blok krátkometrážních děl s gay tematikou, jenž je příznačně pojmenovaný Miláčku, budeme tátové. Dokonalá rodina (r. Anne Renton, 2011) vypráví příběh oddané katoličky Eileen, jejíž spořádaný život plný zpovědí a dobrovolnické práce narušuje snad jen jedna věc: lesbická dcera, která se svou partnerkou očekává narození prvního dítěte. Druhým snímkem je Nechte moje lidi jít! (r. Mikael Buch, 2011), bláznivá finsko-francouzská komedie plná absurdních scének a konverzačního humoru. Hlavní postava, neurotický gay Ruben, musí projít řádkou nešťastných náhod a průšvihů, aby vyšel vstříc všem: svému příteli i tak trochu potrhlé židovské rodině.

Pokud se chcete na pár dní osvobodit od tradičního vnímání sexuálních a genderových identit založených na jednoznačných protipólech žena/muž (či heterosexuál/homosexuál), díky Mezipatrům máte šanci.

Ozvěny Mezipater proběhnou také v Ostravě, a to ve dnech 21. až 23. listopadu 2013.

PROGRAM

Pátek 22. 11. 2013

DIVADLO HUDBY
► 17.00 Dokonalá rodina
film, USA, 84 min., 2011; vstupné 80,- Kč
► 20.00 Queer improliga
improvizační divadlo O.Li.V.Y. vs. DŽEM; vstupné 80,- Kč

BAR U MAGORA
► 22.30 Vernisáž KK
párty s DJ; vstupné dobrovolné

Sobota 23. 11. 2013

DIVADLO HUDBY
► 18.30 Alan Turing
přednáška, Olga Pechová; vstupné dobrovolné
► 20.00 Přísně tajné: Hrubá nemravnost aneb Jak Alan zachránil svět a narostly mu kozy
divadelní představení libereckého Divadla F. X. Šaldy; vstupné 200,- (studenti) /250,- Kč

CLUB DIVA
► 22.00 OLDIES & PROFI FOTO
párty, rezidentní DJs, soutěže

Neděle 24. 11. 2013

DIVADLO HUDBY
► 17.30 Miláčku, budeme tátové
96 min., blok krátkých gay filmů; vstupné 80,- Kč
► 20.00 Nechte moje lidi jít
film, Francie, Finsko, 96 min., 2011; vstupné 80,- Kč

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 79

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru