Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Digital Art a Glitch Art v Brně – pod taktovkou PAFu

Digital Art a Glitch Art v Brně – pod taktovkou PAFu

Digital Art a Glitch Art v Brně – pod taktovkou PAFu
POZVÁNKA: ECHO: PAF Presents: DIGITAL ART / GLITCH ART [Tausendjahrekino] –  29. 10. 2013 – UNTR Brno – 

V úterý 29. 10. 2013 proběhne v brněnské kulturní základně UNTR další z komponovaných večerů Přehlídky animovaného filmu, u níž jsme si zvykli na široké a neotřelé pojetí animace v kontextu výtvarného umění, nových médií, net artu, experimentálního filmu a tak dále a tak podobně. Tentokrát si PAF pro svůj program „s ohledem na svérázné uchopení struktury pohyblivého obrazu i lehkou anticipaci náplně“ zvolil jako podnázev Tausendjahrekino. Večer s PAFem je tentokrát pojat čistě skrze digitální (opravdu?) umění a má „tematicky spojovat dvě sousledné úrody PAFu,“ a tím olomoucký festival částečně představit a snad i nalákat na letošní ročník, který v Olomouci proběhne od 5. do 8. prosince.

PAF si jako hosta pozval českého umělce a pedagoga Tomáše Javůrka. Ten v první části večera představí svůj projekt Screen Saver Gallery, galerii současného digitálního umění ve spořičích obrazovek. Jedinečná výstavní koncepce, realizovaná od března 2013, doposud vyzvala k práci s netypickým prostorem čtyři současné umělce (např. Anthony Antonellis, o kterém jsme psali na stránkách našeho časopisu).

Jaké to je vést nestandardní galerii, jaký jest její ideový background, jak vypadala umělecká díla dosud zde prezentovaná a co se ještě chystá?

Druhá část Tausendjahrekina proběhne v duchu projekce glitch artových videí z cyklu „Perfectly Lost“ a „Perfectly Found“. Výběr obsahuje cyklus digitálních videí vycházejících ze stěžejních děl experimentálního filmu a české avantgardy, reinterpretovaných pomocí sil chyby, náhody a tvůrčí síly média. Konceptuálně práce spadají pod guerilla curating, dílem umělecký a dílem kurátorský projekt jedné z dramaturgyň PAFu a rovněž redaktorky 25fps – Mary Meixner. Zajímavým elementem by měl být úvod, který návštěvníky UNTRu uvede do tajů konceptuální stránky glitch artu a osvětlí hypnotizující a tolik nezvyklé obrazy, jichž budou svědky.

Více informací o programu DIGITAL ART / GLITCH ART na webu Přehlídky.

 SSG2

ECHO: PAF Presents: DIGITAL ART / GLITCH ART

[Tausendjahrekino]
úterý 29. října 2013
od 20:00 do 22:00
UNTR, Gorkého 12 Brno
host: Tomáš Javůrek, (c) merry (Mary Meixner)
http://www.untr.cz/
www.pifpaf.cz

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru