Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Scala studentská – Filmem to jen začíná!

Scala studentská – Filmem to jen začíná!

Scala studentská – Filmem to jen začíná!

POZVÁNKA na projekce studentského projektu v brněnském kině Scala – MICHAL VEČEŘA –

Letos se v Brně 14. října po dvou letech opětovně otevřelo kino Scala. Součástí programu kina budou každý týden projekce, které zajistí tým studentů z Ústavu filmu a audiovizuálních studií Masarykovy univerzity. Prvním z takových studentských projektů je 3×3 Scala.

Po uzavření Scaly v prosinci 2011 nebylo vůbec jisté, zda se v kině s více než osmdesátiletou tradicí bude ještě vůbec někdy promítat. Po dlouhém vyjednávání mezi brněnským magistrátem a Masarykovou univerzitou nakonec došlo k vzájemné dohodě a Scala se stala vůbec prvním univerzitním kinem v České republice. Pronajmutím Scaly univerzita získala velký víceúčelový sál v centru Brna, který bude v budoucnu sloužit pro výuku, slavnostní příležitosti a samozřejmě i pro filmová promítání.

logo 3x3 scalaSprávu nad filmovým programem převzala za univerzitu společnosti Aeropolis, jež je současně provozovatelem pražských kin Aero, Světozor a Bio Oko. V programu kina je jednou týdně vyhrazen večer projekcím, které organizují sami studenti. První ze studentských týmů, jenž dostal na starost organizace jedné projekce týdne, vzešel na začátku září z výběrového řízení a jmenuje se 3×3 Scala: Filmem to jen začíná!

Proč právě název 3×3 Scala? Ze samotného názvu vyplývá, že půjde celkem o devět projekcí rozdělených do tří cyklů – první věnovaný světovému filmu, druhý českému a poslední třetí speciálním projekcím. Ke každému promítání navíc organizátoři zajišťují tematický doprovodný program. Projekt odstartoval 16. října, tedy výjimečně ve středu, projekcí filmu Podraz (1973) s Paulem Newmanem a Robertem Redfordem, po níž následovala swingová party.  Z dalšího programu se diváci mohou těšit hned v úterý 29. 10. na večer s internetovými seriály, které budou uvádět TerezaVojtěch Tučkovi – v rámci večera navíc dojde i na premiéru dosud neuveřejněných dílů některých seriálů. Vedle těchto projekcí je možné se do budoucna těšit i na speciální projekci českého němého filmu Příchozí z temnot (1921) s živým hudebním doprovodem.  Veškerá představení budou buď v anglickém znění, nebo s anglickými titulky. Podle vedoucí projektu Barbory Poláčkové se tak tým snaží zpřístupnit české filmy cizincům studujícím v Brně.

Program na další týdny:

29/10/20.30
Internetové seriály
Beseda s Vojtěchem Tučkem z www.videacesky.cz

5/11/20.30
Andělský podíl
Velká Británie / Francie / Belgie / Itálie 2012 režie: Ken Loach, hrají: Paul Brannigan, Gary Maitland, William Ruane, Roger Allam, Jasmin Riggins, Siobhan Reilly, John Henshaw, Daniel Portman

12/11/20.30
Happy End
ČSR 1967 režie: Oldřich Lipský, hrají: Vladimír Menšík, Jaroslava Obermaierová, Josef Abrhám, Bohuš Záhorský, Stella Zázvorková, Jiří Steimar

19/11/20.30
„Studentské poprvé“
Večer s výběrem nejlepších studentských krátkometrážních filmů

datum bude upřesněno/20.30
Příchozí z temnot
ČSR 1921 režie: Jan S. Kolár, hrají: Theodor Pištěk, Anny Ondráková, Josef Šváb-Malostranský, Karel Lamač

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 18

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru