Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Pojďte do kin na Fein.KOšt

Pojďte do kin na Fein.KOšt

Pojďte do kin na Fein.KOšt

POZVÁNKA na přehlídku krátkých českých a německých filmů

České filmové centrum ve spolupráci s AG Kurzfilm letos již popáté představí česko-německé pásmo krátkých filmů. Úspěšná přehlídka Fein.KOšt – Feine Kurzfilme im Ost– odstartovala 17. října v Německu a dále bude uvedena v České republice a na Slovensku.

Pásmo krátkých českých a německých filmů v drážďanském kině Programkino Ost zahájil 17. října pravidelnou a divácky úspěšnou akci s názvem Fein.KOšt – Feine Kurzfilme im Ost, která tamnímu publiku již popáté představila aktuální krátkometrážní filmy z obou zemí. Večera se zúčastnili i někteří čeští a němečtí tvůrci. Přehlídka putovala hned následující dny do německého kina v Großhennersdorferu a do Kinobar Prager Frühling v Lipsku.

Fein.KOšt se v listopadu přesune i na území České republiky a vybrané filmy budou mít diváci možnost zhlédnout i v Praze v rámci pravidelných večerů iShorts v kině Bio OKO, kde 19. listopadu od 20:30 hodin své filmy opět osobně představí někteří tvůrci. Program poputuje i do českých měst: Brna, Hradce Králové, Zlína, Ostravy, Jablonce nad Nisou, apod. Letošní přehlídka se dále představí i v některých slovenských městech – v Bratislavě, Žilině a Trnavě.

Fein.KO+ít_2014

V programu je celkem 10 filmů ze všech zúčastněných zemí. Z českých to bude například krátký dokumentární film Nepokradeš Martiny Malinové, který se zabývá shopliftingem, malými krádežemi v obchodech, jako aktem systémové subverze nebo animovaný Nový druh Kateřiny Karhánkové. Hraný film zas zastupuje Matka Radoslava Irši o znovu sbližování matky a její 16leté dcery.

Německou krátkometrážní tvorbu představí například animovaný film Sonji Rohleder Dáma s psíkem, nebo 12-minutový experimentální dokumentární film Still Life Floriana Fischera, ve kterém jeho autoři opouští tradiční film o přírodě s cílem objevit nové cesty chápání přírody a nás samotných. Známé prostředí získává udivující rysy a osciluje mezi klidem a pohybem, realismem a hypnózou, přirozeností a umělostí. Komediální snímek Dálkové ovládání je koncipován jako příspěvek do smyšleného zpravodajského pořadu „Lidé v našem městě“, který představuje Volkera Henka, jenž pomocí dálkového ovládání řeší různé odchylky fungování a jednání ve městě.

Více o všech uvedených krátkých filmech a podrobném programu přehlídky najdete na webové stránce www.filmcenter.cz/feinkost anebo na stránkách pravidelných večerů krátkých filmů iShorts, pod kterým se Fein.KOšt letos opět koná – www.ishorts.eu.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru