Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Festival íránských filmů představí rebelující tvůrce a poprvé po Praze zamíří také do Brna

Festival íránských filmů představí rebelující tvůrce a poprvé po Praze zamíří také do Brna

Festival íránských filmů představí rebelující tvůrce a poprvé po Praze zamíří také do Brna

POZVÁNKA na 4. ročník Festivalu íránských filmů –

Pražská kina Světozor, Oko, Royal a poprvé také kino Scala v Brně se stanou dějištěm 4. ročníku Festivalu íránských filmů. V Praze se bude promítat od 7. do 11. ledna, brněnské projekce následují od 13. do 15. ledna. Téma letošního ročníku, Rebelové íránského filmu, slibuje nevšední filmové zážitky. Festivalové publikum bude mít jedinečnou příležitost během několika dnů zhlédnout jedny z nejvýraznějších děl íránské kinematografie, úspěšné na festivalech jako jsou Cannes, Berlinale, Benátky, Karlovy Vary, Roterdam a Sundance. Všechny mají vysokou uměleckou hodnotu, odvážný přístup k tématu a byly natočeny bez kompromisů, s velmi malou nebo žádnou podporou. Jde tedy o tvůrce, kteří dělají filmy navzdory nepříznivým podmínkám a nedostatečným financím. Klíčovými tématy prvních dvou ročníků Festivalu íránských filmů byly ženy a děti, v loňském roce to potom byl „jiný pohled“, který divákům představil unikátní záběry z Íránu.

Festival íránských filmů má čtyři sekce: Soutěž celovečerních hraných filmů, Dokumentární soutěž, Krátké filmy a Mimo soutěž. O prestižní Cenu poroty, ve které zasedne čtveřice respektovaných osobností z různých uměleckých prostředí, se utká 7 celovečerních hraných filmů. V soutěži bude udělena také Cena diváků. O hlavní cenu za nejlepší dokument se bude ucházet 6 snímků. Nesoutěžní sekce Krátký film nabídne 6 krátkých filmů promítnutých v jednom celku. Za pozornost určitě stojí také 3 hrané filmy uváděné v sekci Mimo soutěž, reprezentující nejnovější trendy dynamicky se vyvíjející íránské kinematografie. Všechny filmy budou uvedeny s českými a anglickými titulky.

Tradiční součástí Festivalu íránských filmů je atraktivní doprovodný program, který ve čtvrtek 8. ledna ozdobí speciální večer v kině Royal, nazvaný Hudba & Film. Na programu je „live“ koncert íránského hudebníka Shahaba Tolouiea a jeho kapely s následnou projekcí filmového překvapení.

Oficiální stránky festivalu
Facebook
Twitter

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru