Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Opavský páv se blíží

Opavský páv se blíží

Opavský páv se blíží
TISKOVÁ ZPRÁVA: Opavský páv (28.–30. 4. 2014) –

První ročník filmového festivalu Opavský páv, zaměřující se na studentskou tvorbu v České republice, Slovensku a Polsku, míří do finále. Přihlásilo se na něj přes sedmdesát snímků, které nyní prochází hodnocením poroty. Nejlepší díla budou nominována do nejužšího výběru a promítnuta na festivalu.

Přihlásili se studenti z FAMU, FAMO, UTB, Ostravské univerzity v Ostravě i Karlovy univerzity v Praze. Ze zahraniční pak například studenti z Lodz Film School, University of Gdańsk, VŠMU Bratislava nebo Akadémie Umění z Bánskej Bystrice.

 „Cílem festivalu je jednak vytvořit mezinárodní prostor pro filmaře samotné, kteří budou mít šanci své snímky porovnat mezi sebou, a jednak představit filmovou tvorbu studentů co nejširšímu publiku,“ prozradila ředitelka festivalu Pavlína Válková. K prolnutí dvou diváckých skupin (studentů filmových oborů a široké veřejnosti) snad přispěje i tematická a žánrová rozmanitost, jelikož diváci budou moci zhlédnout jak hrané a dokumentární filmy, tak filmy animované a videoklipy.

O vítězi každé kategorie rozhodne mezinárodní porota ve složení: Éva Vica Kerekes – herečka, Adam Dvořák – střihač a producent, Małgorzata Stępnik – teoretička a kritička umění, Monika Horsáková – dramaturgyně a scenáristka, Irena Kocí – scenáristka a dramaturgyně. Navíc se bude udílet ještě Hlavní cena festivalu – „Absolutní páv“ – a cena studentů Audiovizuální tvorby v Opavě, kteří festival organizují – „Studentský páv“.

„Vítězové získají mimo jiné i skleněnou sochu pavího brku. Jedná se o autorské dílo studentky FMK UTB design skla Lucie Regáskové. Absolutního vítěze pak navíc čeká speciální dort od sponzora festivalu Marlenka,“ uvedla spoluorganizátorka festivalu Kristína Pupáková.

Více informací najdete na http://opavskypav.slu.cz/ a http://www.facebook.com/opavskypav.
Opavského páva můžete také podpořit na hithit.cz.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru