Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Dnes zdarma, zítra na červeném koberci!

Dnes zdarma, zítra na červeném koberci!

Dnes zdarma, zítra na červeném koberci!

TISKOVÁ ZPRÁVA: REC FEST – Festival studentských filmů (24.–25. 3. 2014, Velké kino Zlín) – 

Ve dnech 24.–25. března 2014 ožije zlínské Velké kino studentským filmem. Právě tento termín si totiž vybrali studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro první ročník svého festivalu s názvem Rec Fest. Ten má divákům nabídnout nejen hrané a animované filmy zlínských studentů ateliérů Audiovizuální tvorba a Animace, ale i ochutnávku zahraniční tvorby.

REC je zkratka pro slovo recording. A právě ten pocit, když se zapne kamera, to je neuvěřitelný adrenalin. Proto jsme se rozhodli použít tuto zkratku do našeho názvu a typickou červenou ikonku nahrávání pro celý festivalový vizuál,“ vysvětluje Martin Čtvrtečka, jeden ze studentů organizujících festival.

Program festivalu je rozdělen do několika pásem. V tom hlavním bude divákům nabídnuto to nejlepší, co na fakultě multimediálních komunikací vzniklo za celý rok 2013. Aby však nezůstalo jen u toho nejnovějšího, vytvořili studenti tzv. retrospektivní pásmo, které nabídne studentské filmy i staršího data výroby – přesto rozhodně neméně zajímavých. „Diváci se určitě nudit nebudou. V programu najdou komedii, drama, historický film, fantasy, animované filmy nebo videoklipy. Zkrátka od každého něco, abychom ukázali, co vše umějí naši studenti zrealizovat,“ doplnil další student Jindřich Kavina, který má na Rec Festu na starost filmový program.

Kromě domácí tvorby se můžou diváci těšit i na filmy z dalších vysokých filmových škol. V pondělí večer se se svojí tvorbou představí VŠMU z Bratislavy a v úterý odpoledne vnese na plátno trochu exotiky pásmo z turecké Istanbul Kültür University.

V rámci festivalu se také udělí celkem čtyři ceny, které navrhli a vyrobili Rostislav Zapletal a Jiří Liška, studenti ateliérů Průmyslový design a Design skla. Dvě z nich budou uděleny v rámci soutěžního pásma v kategorii Nejlepší hraný film a Nejlepší animovaný film za rok 2013 tříčlennou odbornou porotou. V té se představí producentka a dramaturgyně ČT Kamila Zlatušková, slovenský producent Rudolf Biermann a pedagog Ústavu filmu a audiovizuální kultury FF MU Luděk Havel.

Další z cen udělí sami diváci prostřednictvím hlasování přímo v prostorách Velkého kina. Poslední cena pak poputuje do zahraničí a bude udělena studenty FMK v kategorii Cena za nejlepší zahraniční film. Ceny budou vyhlášeny a předány během úterního finálového večera, taktéž ve Velkém kině.

Kromě filmů čeká na návštěvníky Rec Festu mnoho dalšího. V předsálí kina bude vytvořena speciální chill-out zóna, kde si budou moct diváci odpočinout a dobít energii pro další filmová pásma. Sedací vaky, čerstvá káva, popcorn, internetové připojení, deskové hry nebo zajímavé čtení jsou ukázkou toho, co vše bude kromě filmových zážitků zaručovat příjemně strávený den.

Ve večerních hodinách se program přesune do Golem Music Clubu. Na pondělí připravili studenti vystoupení kapely Nylon Jail, která se může pyšnit titulem Objev roku letošního ročníku hudebních cen Vinyla. Po nich se představí skupina Homunculus tvořená z bývalých studentů FMK. V úterý bude klubový program pokračovat formací čtyř DJs podpořených VJ performancí.

Jedná se o první ročník a doufáme, že rozhodně nebude poslední. Věříme, že máme co ukázat a že si návštěvníci trochu uvolněnější atmosféru festivalu oblíbí. Určitě bude do dalšího ročníku co zlepšovat, ale to je právě to, co nás na tom baví. Tak doufáme, že nás Zlíňáci v našem snažení přijdou podpořit,“ shrnul na závěr Martin Čtvrtečka.

Oficiální program ve Velkém kině začne v pondělí 24. března v 16 hodin. Vstupné do kina i Golem Music Clubu je zdarma.

Více informací na www.recfest.utb.cz nebo www.facebook.com/RecFestZlin.

PROGRAM

Pondělí 24. 3. 2014

14:00 Masterclass (U4, místnost 201)

doc. Mgr. Anton Szomolányi, ArtD.: Dynamická kompozícia ako spolutvorca ilúzie

Velké kino

16:00 Retrospektivní pásmo FMK UTB

17:30 Soutěžní pásmo FMK UTB 2013

19:30 Soutěžní pásmo FMK UTB 2013

21:00 Zahraniční pásmo – VŠMU Bratislava, Slovensko

Music club Golem

23:00 Kapela Nylon Jail (progressive-country / Olomouc)

Kapela Homunculus (alternative / Ostrava)

Úterý 25. 3. 2014

14:30 Masterclass (U4, místnost 201)

Kamila Zlatušková: Producentský systém v České televizi

Velké kino

16:00 Zahraniční pásmo – Istanbul Kültür University

18:00 Soutěžní pásmo FMK UTB 2013

20:00 Finálový večer – předávání cen pro výherce jednotlivých kategorií

21:00 Retrospektivní pásmo FMK UTB

Music club Golem

22:30 DJ Beny a DJ Apheo + VJ a hosté (hudebně vizuální show)

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru