Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Shorts Matters!

Shorts Matters!

Shorts Matters!

POZVÁNKA na Shorts Matters!

iShorts se po roce vrací s tím nejlepším, co se za rok 2014 v Evropě urodilo. Ve spolupráci s Evropskou filmovou akademií uvedou kraťasy, které se letos ucházely o evropského Oscara.

Ty nejlepší evropské krátké filmy jste mohli vidět 10.12. v pražském Oku a k vidění budou i 17. 12. v Ostravě, Zlíně, Jablonci nad Nisou, Brně, Hradci Králové a taky v Bratislavě a Žilině.

Do výběru se můžou dostat jen filmy uvedené v soutěži, na některém z velkých evropských festivalů, takže je z čeho vybírat. Nabídka je opravdu pestrá. Od přemýšlivého a vizuálně strhujícího dramatu o dvou bratrech žijících na Islandu Údolí velryb, přes naprosto nepředvídatelnou komedii o osudech jednoho renesančního básníka Taprobana, až třeba po animovaný příběh moudré veverky, která se při hledání šály zaplete do několika vskutku existenciálních debat Ztracená šála.

The Missing Scarf

Evropská filmová akademie opět ukazuje, co všechno spojení “krátký film” může znamenat a jak svobodné umění to je. “U kraťasů nominovaných na Oskara máte často pocit, že vznikly jenom kvůli té nominaci, jsou hodně podobné, holywoodské, často mají skoro všechny klasické “zimmerovské” smyčce místo soundtracku. U evropských filmů naopak vidíte touhu zkoušet nové věci, nové přístupy, hrát si s možnostmi,” dodává šéf programu Petr Koubek.

Termíny projekcí SHORTS MATTERS!

10.12.2014 – Praha – BIO OKO
17.12.2014 – Hradec Králové – BIO CENTRÁL
17.12.2014 – Zlín – VELKÉ KINO
17.12.2014 – Brno – SCALA
17.12.2014 – Jablonec nad Nisou – KINO JUNIOR
17.12.2014 – Ostrava – STUDIO KAREL
17.12.2014 – Bratislava – MLADOSŤ
17.12.2014 – Trnava – BERLINER DKP

iShorts

iShorts je neziskovou organizací, která se snaží propagovat krátké filmy společně s jejich autory. Hlavní aktivitou iShorts jsou pravidelné projekce nejzajímavějších zahraničních a českých krátkých filmů, které probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Program každé projekce je sestaven na určité téma. Pravidelně našim divákům přinášíme krátké filmy z významných filmových festivalů jako jsou: Cannes, Berlinale, Clermont-Ferrand, Sundance a mnoho dalších. Jako první ve střední a východní Evropě jsme divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmových umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film včetně vítězných filmů. Úzce spolupracujeme s Evropskou Filmovou Akademií a mezi naše další úspěšné programy patří pásma krátkých hororů, soutěž o nejlepší kameru v krátkém filmu nebo programy zaměřené na světové metropole New York a Londýn.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru