Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Silver Eye: Previous Scenes

Silver Eye: Previous Scenes

Silver Eye: Previous Scenes

STREAM ZDARMA: Silver Eye Nominees na DAFilms.cz (3.–9. 3. 2014)

Výběr nejzajímavějších snímků nominovaných na prestižní dokumentární cenu Silver Eye přichystal tým DAFilms pro týden od 3. do 9. března. Podívejte se na 4 dokumentární snímky, které se v letech 2012 a 2013 ucházely o mezinárodní ocenění distribuční platformy East Silver. Čtveřici filmů spojuje pronikavý pohled na problémy lidí v nejrůznějších částech světa.

Dokument Jakarta Disorder (2012, 88 min.) Ascana Breuera zachycuje dvě ženy z odlišného prostředí, které ale spojuje snaha udělat něco s neutěšeným stavem, kdy ve městě developeři zkupují pozemky a berou chudým jejich bydlení. Druhé svobodné volby potřebují účast těch nejchudších, kteří by dali najevo, co si myslí o způsobu vedení města dosavadním guvernérem Jakarty…

Další snímek, Iceland Year Zero (2012, 51 min.), nás vrací do roku 2008, kdy vypukla velká finanční krize. Autoři dokumentu Armande Chollat-Namy a Sigurður Hallmar Magnússon se ptají po příčinách kolapsu, a také zjišťují, co krize přinesla pozitivního.

A Letter to Dad (2011, 48 min., r: Srdjan Keca) je pozoruhodnou intimní výpovědí syna, který pátrá po minulosti svého otce, který zemřel, aniž by svým blízkým řekl o své dlouhé nemoci. Prostřednictvím fotek a videozáznamů se pokouší přijít na to, co se stalo, proč jeho otec chtěl umřít sám…

Vítězným snímkem krátkometrážní kategorie z roku 2013 je film polské režisérky Aleksandry Maciuszek Previous Scenes (2012, 29 min.). Působivý komorní příběh zachycuje život otce, dcery a jejího několikaměsíčního syna v jejich chátrajícím domě během jednoho týdne, kdy se vše změní. Dokument vám ve spolupráci s DAFilms přinášíme níže.

Zajímavé informace o setkání filmových profesionálů East Doc Platform obsahuje rozhovor se zástupcem IDF Filipem Šebkem.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru