Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Kraťasy, které odstartovaly kariéru filmařských hvězd

Kraťasy, které odstartovaly kariéru filmařských hvězd

Kraťasy, které odstartovaly kariéru filmařských hvězd

POZVÁNKA na oslavu 10. narozenin projektu iShorts 

Jak začínaly dnešní české režisérské hvězdy Jiří Menzel, Jan Hřebejk, Marek Najbrt nebo Jan Prušinovský? Čím se bavili na škole? To zjistíte tuto středu 22. dubna ve 20.30 v Bio Oko, pokud přijdete popřát iShorts k jejich 10. narozeninám. Pásmo filmů nazvané X-Shorts! pak poputuje dál do Ostravy, Zlína, Jablonce nad Nisou, do Trnavy a Bratislavy.

ishorts-xJiří Menzel odstartoval kariéru v roce 1963 poetickým filmem z jednoho letního odpoledne na Malé Straně Umřel nám pan Foerster. Pravděpodobně nejplodnější současný český režisér Jan Hřebejk začal allenovsky ulítlou komedií podle scénáře Petra Zelenky Co všechno chcete vědět o sexu a bojíte se to prožít – o překladateli, kterému se práce dostane až do ložnice. Tvůrce Mistrů, Protektora nebo snímku Polski film Marek Najbrt natočil v roce 1994 promyšlenou mystifikací o jednom vesnickém kutilovi Vynález krásy. Režisér úspěšných filmů Okresní přebor a Kobry a užovky Jan Prušinovský kariéru odstartoval komediálně laděným filmem Nejlepší je pěnivá o muži, který pro lásku k bublinkaté lázni zapomíná na skutečný život.

V rámci bloku X-Shorts! budou rovněž uvedeny první filmy současného vedoucího Katedry animace na pražské FAMU Aurela Klimta, či například úspěšného reklamního režiséra Tomáše Krejčího.

Po středeční pražské projekci v Bio Oko se bude ve Vile Štvanice od 22.00 konat narozeninový večírek, na němž vystoupí kapely Danny Tennessee and no Band a Bros`n`Beasts a po nich budou tempo večírku udávat Urxins DJs.

Událost na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru