Zde se nacházíte: 25fps » Aktuality » Projekt iShorts uvede kandidáty na ceny Evropské filmové akademie

Projekt iShorts uvede kandidáty na ceny Evropské filmové akademie

Projekt iShorts uvede kandidáty na ceny Evropské filmové akademie

POZVÁNKA na Short matters!

Ty nejlepší krátké filmy nominované na “evropského Oskara” jsou opět tady! Pod názvem Shorts Matters! iShorts každoročně uvádí program složený z filmů, které evropské festivaly nominovaly na cenu Evropské filmové akademie EFA.

Díky exkluzivní spolupráci iShorts s EFA budou moci diváci vidět filmy ještě před slavnostním ceremoniálem v Berlíně, který letos proběhne 12. prosince. Projekce odstartuje příští středu 9. 12. v pražském Bio Oku a potom směřuje do dalších sedmi kin po Čechách a Slovensku.

O sošku Felixe se letos utká 15 filmů, ze kterých diváci uvidí téměř polovinu. Promítat se bude německý kraťas Symbolic threats zkoumající, co všechno nás ve světe po 11. září dokáže vyděsit, dále částečně animovaný film Dissonance balancující na hranici skutečnosti a fantazie, chorvatské drama Picnic, o vztahu otce a syna, španělská komedie o sociální rozdílech The Runner, dánsko-finský krátký film Listen o mezikulturním neporozumění a švédské fanouškovské šílenství Kung Fury kombinující snad všechny druhy béčkových filmů.

DISSONANCE

Do výběru jsou zahrnuté filmy, které byly minulý rok oceněné na nejprestižnějších filmových festivalech, od Berlinale, přes Tribecu a Clermont-Ferrand až po Cannes.

Pásmo filmů nominovaných na EFA je výjimečnou příležitostí shlédnout nejoceňovanější evropské filmy loňského roku a porovnat tak evropskou a americkou představu o nejlepších kraťasech roku.

Časový plán jednotlivých kin najdete zde.

Print Friendly, PDF & Email

Autor

Počet článků : 636

Zanechte komentář

© 2011 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team

http://25fps.cz/2020/corded-handheld-vacuum-cleaner-eraclean-stick-handheld-vacuum/
/25fps.cz
Zpět nahoru